43

Επαναλειτουργεί από το απόγευμα της Τρίτης το Αρχαιολογικό Μουσείο Αργοστολίου, τα εγκαίνια του οποίου τέλεσε ο υπουργός Πολιτισμού Θεόδωρος Πάγκαλος. Οι αίθουσες του μουσείου, που τα τελευταία τέσσερα χρόνια παρέμεναν κλειστές λόγω εργασιών, έχουν αναμορφωθεί και εμπλουτιστεί με ευρήματα που ήλθαν στο φως κατά τη διάρκεια των ανασκαφών στο θολωτό μυκηναϊκό τάφο στα Τζαννάτα του Πόρου Κεφαλονιάς και στο ρωμαϊκό νεκροταφείο του Φισκάρδου.

O Θ.Πάγκαλος, ο οποίος έφτασε στην Κεφαλονιά το πρωί της Τρίτης, συνοδευόμενος από τη γενική γραμματέα του ΥΠΠΟ Λίνα Μενδώνη και υπηρεσιακό κλιμάκιο, συναντήθηκε με το νομάρχη Κεφαλονιάς, το δήμαρχο Αργοστολίου και με εκπροσώπους των τοπικών φορέων.


Παράλληλα, με αφορμή την επίσκεψή του στο όμορφο νησί του Ιονίου, ο υπουργός περιηγήθηκε τη Σάμη και τους χώρους όπου πραγματοποιούνται τα γυρίσματα της ταινίας Το μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους υπευθύνους της ξένης παραγωγής.


Ο κ.Πάγκαλος εξέφρασε το θαυμασμό του για τα σκηνικά και τόνισε ότι είναι πολύ εντυπωσιακό το εγχείρημα και η μέθοδος, χάρη στην οποία από σκηνογραφική άποψη αποκαταστάθηκε το κλίμα της εποχής.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ