
Διαδήλωση ιθαγενών στο Γκουάμ κατά τη λαμπαδηδρομία
Διαδήλωση ιθαγενών Τσομόρο εις ένδειξη συμπαράστασης στους Αβορίγινες της Αυστραλίας έγινε κατά τη διάρκεια της λαμπαδηδρομίας, που συνεχίζεται πλέον στον Ειρηνικό Ωκεανό. Η διαδήλωση στο νησί που αποτελεί κτήση των ΗΠΑ ήταν ειρηνική και όπως τόνισαν οι διοργανωτές, επιθυμούσαν να φωνάξουν για όσα δεινά έχουν υποστεί ιθαγενείς από τους αποικιοκράτες.
63
Διαδήλωση ιθαγενών Τσομόρο εις ένδειξη συμπαράστασης στους Αβορίγινες της Αυστραλίας έγινε κατά τη διάρκεια της λαμπαδηδρομίας, που συνεχίζεται πλέον στον Ειρηνικό Ωκεανό. Η διαδήλωση στο νησί που αποτελεί κτήση των ΗΠΑ ήταν ειρηνική και όπως τόνισαν οι διοργανωτές, επιθυμούσαν να φωνάξουν για όσα δεινά έχουν υποστεί ιθαγενείς από τους αποικιοκράτες.
Δεν είμαστε εναντίον των Ολυμπιακών Αγώνων δήλωσε ο επικεφαλής των διαδηλωτών Κρις Περέζ Χάουαρντ. Απλά, βρισκόμαστε εδώ ώστε να δείξουμε την υποστήριξή μας στους ιθαγενείς του Ειρηνικού που έχουν πέσει θύματα του αποικιοκρατισμού.
Οι ιθαγενείς Τσομόρο πάντως, απέτυχαν να έλθουν σε απευθείας επαφή με τον Κέβιν Γκόσπερ, τον αντιπρόεδρο της ΔΟΕ που συνοδεύει την Ολυμπιακή φλόγα.
Στο περιθώριο της διαδήλωσης, η Ολυμπιακή φλόγα έτυχε θερμής υποδοχής στο Γκουάμ, όπου πραγματοποιήθηκαν πολλές εκδηλώσεις από τους ιθαγενείς.
Πρόκειται για μια από τις πιο όμορφες στιγμές στη ζωή μου δήλωσε ο Ρικάρντο Μπλας, πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής του Γκουάμ, πρώην αθλητής του Τζούντο με συμμετοχή τους Αγώνες της Σεούλ, το 1988.
Η Ολυμπιακή φλόγα θα συνεχίσει τη διαδρομή της προς την Αυστραλία μέσω του Ειρηνικού αν και πληροφορίες φέρουν τη διαδρομή να διαφοροποιείται, λόγω της τεταμένης κατάστασης που επικρατεί στα νησιά Φίτζι όπου μέλη της κυβέρνησης είναι όμηροι επίδοξου πραξικοπηματία.
Reuters
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η σειρά «The White Lotus» επιστρέφει – Όλα όσα γνωρίζουμε για την 4η σεζόν
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Στο φως διάλογος Αραμπατζή – Μελά – «Πότε θα τον πληρώσεις σε παρακαλώ; – Μέσα στον Οκτώβριο θα γίνει»
- Καρυστιανού για δίκη για τα βίντεο στα Τέμπη: «Η δήλωση αποχής της δικαστού έγινε με σκοπό, είναι αρνησιδικία»
- Φάμελλος για τα 200 χρόνια από την Έξοδο του Μεσολογγίου: Μία μοναδική στιγμή της ιστορίας εγγεγραμμένη στη συνείδηση της ανθρωπότητας
- Ο Σβάρνας έσωσε τη Ρακόφ με buzzer beater κόντρα στον Ντραγκόφσκι που αποχώρησε ματωμένος! (vid)
- Μέχρι πότε πρέπει να καταβληθεί το δώρο Πάσχα


