Συγκράτηση των δαπανών απαιτεί από τις ΔΕΚΟ ο Γ.Δρυς
Παγώνει τις δαπάνες στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου, τις ΔΕΚΟ και τα ΝΠΔΔ που επιχορηγούνται από το Δημόσιο ο υφυπουργός Οικονομικών Γ.Δρυς, σε μια προσπάθεια να εδραιωθεί η σταθερότητα της οικονομίας και να εναρμονιστεί η οικονομική διαχείριση όλων των επιμέρους φορέων που συγκροτούν τη γενική κυβέρνηση.
61
Παγώνει τις δαπάνες στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου, τις ΔΕΚΟ και τα ΝΠΔΔ που επιχορηγούνται από το Δημόσιο ο υφυπουργός Οικονομικών Γ.Δρυς, σε μια προσπάθεια να εδραιωθεί η σταθερότητα της οικονομίας και να εναρμονιστεί η οικονομική διαχείριση όλων των επιμέρους φορέων που συγκροτούν τη γενική κυβέρνηση.
Σύμφωνα με εγκύκλιο του υφυπουργού που δημοσιεύεται στο Βήμα τη Δευτέρα, όλα τα επιχορηγούμενα από τον κρατικό προϋπολογισμό νομικά πρόσωπα υποχρεούνται να καλύψουν τις δαπάνες τους πρωτίστως από δικά τους έσοδα και δευτερευόντως από κρατικές ενισχύσεις.
Η εγκύκλιος ορίζει ότι οι προβλέψεις των συγκεκριμένων οργανισμών δεν μπορούν να υπερβαίνουν τις επιχορηγήσεις του τρέχοντος έτους, ενώ για τα κοινοτικά προγράμματα των ειδικών λογαριασμών οι προβλέψεις εσόδων οφείλουν να στηρίζονται σε εγκρίσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Οσον αφορά στα ίδια έσοδα των επιχειρήσεων, θα πρέπει να προβλεφθούν με τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια βάσει ορθού προγραμματισμού και προς την κατεύθυνση αύξησής τους. Ο Γ.Δρυς διευκρινίζει ότι μέτρα αύξησης θεωρούνται η τόνωση της επιχειρηματικότητας μέσω ενίσχυσης του κύκλου εργασιών, η καλύτερη αξιοποίηση της περιουσίας και των διαθεσίμων, ο καταλογισμός των υποχρέων σε περίπτωση μη πραγματοποίησης εσόδων και ο έλεγχος ύπαρξης ελλειμμάτων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σύσσωμη η ισπανική βασιλική οικογένεια αποχαιρέτησε στη Μαδρίτη την πριγκίπισσα Ειρήνη
- Καρδίτσα – ΑΕΚ 71-79: Με «30άρα» του Μπάρτλεϊ η «Ένωση» (vid)
- Eurovision 2026: Aκούστε τα 14 υποψήφια τραγούδια του πρώτου ελληνικού ημιτελικού
- Παραγουάη: Υπεγράφη η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου Eυρωπαϊκής Ένωσης-Mercosur
- Ελλάδα – Τουρκία 20-8: Η Εθνική συνέτριψε τους Τούρκους και πάει αήττητη στο ντέρμπι με τους Ιταλούς!
- Προμηθέας – Πανιώνιος 87-91: Διπλό στην Πάτρα και δεύτερη σερί νίκη για τους Κυανέρυθρους
