43

Σε έντονα αγωνιστικό πνεύμα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή η φετινή η πορεία των οδοιπόρων της Ειρήνης από το Μαραθώνα στην Αθήνα, στα βήματα του αγωνιστή και μάρτυρα της ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη.

Η πορεία που διοργανώθηκε από την Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) ξεκίνησε στις 8 το πρωί από τον Τύμβο Μαραθώνα και έκλεισε με μία πανηγυρική εκδήλωση στις 8 το βράδυ στο Σύνταγμα.


Στους ενδιάμεσους σταθμούς ( Νέα Μάκρη, Ράφήνα, Πικέρμι, Παλλήνη, Αγ.Παρασκευή) οι οδοιπόροι δέχονταν εκδηλώσεις και χαιρετισμούς από τους δημάρχους και εκπροσώπους τοπικών επιτροπών ειρήνης, ενώ στο Σύνταγμα χαιρέτισαν ο πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ Ε.Μαχαίρας, ο εκπρόσωπος της Νεανικής Δράσης για την ειρήνη, καθώς και εκπρόσωποι ξένων αντιπροσωπειών του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης.


Σε ψήφισμα που διαβάστηκε επισημαίνεται ότι η χρονική σημασία της φετινής πορείας ένα χρόνο μετά το βρόμικο πόλεμο του ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας, ενώ δηλώνεται η άρνηση όλων στον ευρωατλαντικό φασισμό του ΝΑΤΟ, στην παρέμβαση των ιμπεριαλιστών στα Βαλκάνια, στην όποια ανάμειξη της ελληνικής κυβέρνησης σε αυτά τα σχέδια και στη συμμετοχή Ελλήνων στρατιωτών στη νέα τάξη των ιμπεριαλιστών.



ΑΠΕ

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ