Νέα αποτυχία στην προσπάθεια για άρση του αδιεξόδου στη Βόρεια Ιρλανδία
Απέτυχαν τελικά οι χωριστές συνομιλίες που είχε την Τρίτη με αντιπροσωπείες των Ενωτικών του Ολστερ και του Σιν Φέιν ο Βρετανός υπουργός Βόρειας Ιρλανδίας Πίτερ Μάντελσον.
46
Απέτυχαν τελικά οι χωριστές συνομιλίες που είχε την Τρίτη με αντιπροσωπείες των Ενωτικών του Ολστερ και του Σιν Φέιν ο Βρετανός υπουργός Βόρειας Ιρλανδίας Πίτερ Μάντελσον.
Στόχος των συνομιλιών ήταν η εξεύρεση νέων προτάσεων για την άρση του αδιεξόδου στην ειρηνευτική διαδικασία, το οποίο προέκυψε μετά την άρνηση του Ιρλανδικού Δημοκρατικού Στρατού να παραδώσει τον οπλισμό του.
Η τέως υπουργός Υγείας της αυτόνομης κυβέρνησης της Βόρειας Ιρλανδίας και στέλεχος του Σιν Φέιν Μπάιρμπρ ντε Μπρουν δήλωσε πως κατά τη διάρκεια των δίωρων συνομιλιών με τον Μάντελσον ο υπουργός δεν ανέφερε εάν και πότε θα αποκατασταθεί η λειτουργία των θεσμών της Βόρειας Ιρλανδίας.
Ο ηγέτης των Ενωτικών Ντέιβιντ Τριμπλ δήλωσε μετά τη συνάντηση με το Μάντελσον πως ο μοναδικός τρόπος να προχωρήσει η ειρηνευτική διαδικασία στη Βόρεια Ιρλανδία είναι να προχωρήσει το θέμα του αφοπλισμού του IRA.
Παράλληλα, ο Τριμπλ χαρακτήρισε ατυχή τη δήλωση του ηγέτη του Σιν Φέιν Τζέρι Ανταμς πως οι Καθολικοί μπορούν να εξασφαλίσουν καλύτερους όρους σε μια νέα ειρηνευτική συμφωνία. Αυτό που μας απασχολεί είναι η εφαρμογή της παρούσας συμφωνίας και όχι η διαπραγμάτευση καινούριας τόνισε ο Τριμπλ, ο οποίος απέρριψε και την ιδέα διάσκεψης στρογγυλής τραπέζης με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων που τάσσονται υπέρ της ειρηνευτικής διαδικασίας και του επικεφαλής της επιτροπής αφοπλισμού Καναδού στρατηγού ε.α. Τζον ντε Τσάστελεν.
BBC, Reuters
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Επενδύσεις: Πώς η γεωπολιτική αναταραχή και η ενεργειακή κρίση μετέβαλε το κλίμα στην Ελλάδα
- Οι 5 πιο ακριβοί εμπορικοί δρόμοι στον κόσμο – Η θέση «έκπληξη» της Ερμού
- Πώς τα video games επηρεάζουν τη μνήμη;
- Πιέζει για Καρέτσα η Ντόρτμουντ: «Δύσκολες οι διαπραγματεύσεις, αλλά…»
- Δημόσιο: Ποιοι εργαζόμενοι αποκτούν επικουρική ασφάλιση
- Χρέη στην εφορία: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις 72 δόσεις – Ποιους και πώς ωφελεί η ρύθμιση
- «Tender»: Μια τρυφερή παράσταση για την εποχή των social media στο θέατρο Αλκμήνη
- Απεβίωσε ο πρώην εμίρης του Κατάρ, ο σεΐχης Χάμαντ Μπιν Χαλίφα Αλ Θάνι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-__U6tHlaapI-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442