
Την επιστροφή του στο κέντρο της πολιτικής σκηνής το 2003 επιθυμεί ο Δ.Αβραμόπουλος
Την πρόθεσή του να επιστρέψει στο κέντρο της πολιτικής σκηνής και να ξαναβρεθεί στη Βουλή μετά την ολοκλήρωση της θητείας του στη δημαρχία εκδήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Δημήτρης Αβραμόπουλος σε συνέντευξή του στο Βήμα, το δεύτερο μέρος της οποίας δημοσιεύει η εφημερίδα τη Δευτέρα.
55
Την πρόθεσή του να επιστρέψει στο κέντρο της πολιτικής σκηνής και να ξαναβρεθεί στη Βουλή μετά την ολοκλήρωση της θητείας του στη δημαρχία εκδήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Δημήτρης Αβραμόπουλος σε συνέντευξή του στο Βήμα, το δεύτερο μέρος της οποίας δημοσιεύει η εφημερίδα τη Δευτέρα.
Ο Δ.Αβραμόπουλος δηλώνει κατηγορηματικά ότι μετά την ολοκλήρωση αυτής της τετραετίας, τον Ιανουάριο του 2003, τελειώνει η θητεία του στο Δήμο και προσθέτει ότι επιθυμεί να είναι υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές που θα διεξαχθούν έπειτα από αυτό το χρονικό διάστημα.
Εξάλλου, ο δήμαρχος Αθηναίων αφήνει να εννοηθεί ότι τάσσεται υπέρ της δημιουργίας νέων κομματικών συνδυασμών, διαφορετικά, όπως αναφέρει, η δημοκρατία θα περιέπτιπτε σε αδράνεια.
Θεωρεί ότι δεν είναι πλέον στοιχείο αξιολόγησης για έναν πολιτικό η πείρα του αλλά οι οραματισμοί, η έμπνευσή του και η ικανότητά του να διαχειρίζεται τις δημόσιες υποθέσεις με όρους κοινωνικής παρά πολιτικής εμπειρίας.
Επιπλέον, δεν κρίνει ότι μία εκλογική ήττα σημαίνει απαραίτητα για έναν ηγέτη μιας παράταξης και πολιτική ήττα που θέτει θέμα απομάκρυνσής του από την ηγεσία του κόμματος.
Ο ίδιος δηλώνει ότι δεν είναι ψώνιο της εξουσίας, αλλά τον ενδιαφέρoυν περισσότερο ο εντοπισμός των θετικών στοιχείων των άλλων και ο κατάλληλος συνδυασμός τους με στόχο την παραγωγή έργου.
Τέλος, στο θέμα της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, ο Δ.Αβραμόπουλος δεν κρίνει ισχυρό το επιχείρημα της κυβέρνησης να διαλύσει τη Βουλή επικαλούμενη το θέμα διαχείρισης της μετά ΟΝΕ εποχής καθώς, όπως σημειώνει, η διεξαγωγή τους τον προγραμματισμένο χρόνο δεν θα συνέπιπτε με την 1η Ιανουαρίου 2001, οπότε και ολοκληρώνεται η περίοδος αυτή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συγχαρητήρια του πολιτικού κόσμου στον Πετρούνια για το χρυσό μετάλλιο
- Η Γη των 10 δισεκατομμυρίων πλησιάζει – Το αβάσταχτο βάρος του υπερπληθυσμού
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι δηλώσεις Λιβανού – Σενετάκη μετά την εμπλοκή των ονομάτων τους στη δικογραφία
- Ολυμπιακός: Η 11άδα για το ντέρμπι με την ΑΕΚ (pic)
- Αγρίνιο: Mεταφέρθηκε στο Ρίο ο ορειβάτης που τραυματίστηκε στον Άγιο Βλάση
- Βαλένθια – Θέλτα 2-3: Πέρασε από το Μεστάγια και μπήκε στην 6άδα

