Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Γιασέρ Αραφάτ θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Κλίντον την επόμενη εβδομάδα στην Ουάσινγκτον.
Ο Αραφάτ, που έχει εκφράσει φόβους ότι οι ισραηλοπαλαιστινιακές διαπραγματεύσεις πέρασαν σε δεύτερη μοίρα από τις υψηλότερου προφίλ διαπραγματεύσεις ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Συρία, αναμένεται επίσης να συναντηθεί με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Εχούντ Μπαράκ, που θα βρίσκεται τις ημέρες εκείνες στις ΗΠΑ για την επόμενη φάση των συνομιλιών με τη Συρία.
Οι Αραφάτ και Κλίντον πρόκειται να συναντηθούν την Πέμπτη, ενώ οι ισραηλοσυριακές συνομιλίες θα έχουν αρχίσει την αμέσως προηγούμενη ημέρα.
Οι Ισραηλινοί και οι Παλαιστίνιοι πιθανολογείται ότι έχουν καταλήξει σε μια συμφωνία πλαίσιο για αρκετά ουσιαστικά ζητήματα στην ειρηνευτική διαδικασία – το μέλλον της Ιερουσαλήμ, τον καταμερισμό των υδάτων, το μέλλον των εβραϊκών οικισμών στη Δυτική Οχθη και τη Γάζα και τη χάραξη των οριστικών συνόρων ανάμεσα στο Ισραήλ και τα εδάφη όπου οι Παλαιστίνιοι ελπίζουν να ανακηρύξουν το κράτος τους.
Ενα από τα πλέον συναισθηματικά φορτισμένα θέματα που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν ως προς τη συμφωνία-πλαίσιο, είναι το μέλλον των Παλαιστινίων προσφύγων -περίπου τέσσερα εκατομμύρια από αυτούς ζουν διεσπαρμένοι στη Μέση Ανατολή.
Ο Ισραηλινός πρέσβης στην Ουάσινγκτον, Ζαλμάν Σοβάλ, δήλωσε την εβδομάδα αυτή ότι δεν υπάρχει πιθανότητα το Ισραήλ να δεχτεί οποιονδήποτε πρόσφυγα θελήσει να επιστρέψει. Ο ίδιος είπε ότι το θέμα των προσφύγων θα απαιτήσει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια από τη διεθνή κοινότητα και τον αραβικό κόσμο.