
Ελλάδα και Ιταλία συνεργάζονται για την αντιμετώπιση της αλβανικής εγκληματικότητας
Συμφωνία αστυνομικής συνεργασίας υπέγραψαν τη Δευτέρα στην ιταλική πρωτεύουσα οι υπουργοί Δημόσιας Τάξης Ελλάδας και Ιταλίας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Εντσο Μπιάνκο.
76
Συμφωνία αστυνομικής συνεργασίας υπέγραψαν τη Δευτέρα στην ιταλική πρωτεύουσα οι υπουργοί Δημόσιας Τάξης Ελλάδας και Ιταλίας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Εντσο Μπιάνκο.
Με την υπογραφή της συμφωνίας ενισχύεται η συνεργασία των δύο χωρών στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας και των οργανωμένων μορφών της, κυρίως στους τομείς της παράνομης μετανάστευσης, της διακίνησης κλεμμένων οχημάτων, του λαθρεμπορίου όπλων, ραδιενεργών και άλλων υλικών, καθώς και του οικονομικού εγκλήματος.
Οι δύο υπουργοί συζήτησαν επίσης τη διαμόρφωση κοινής πολιτικής για θέματα ασφάλειας και αντιμετώπισης της εγκληματικότητας. Στη συνέχεια, έκαναν τριμερή σύσκεψη με τον Αλβανό ομόλογό τους Σπάρτακ Πότσι.
Σε δηλώσεις του, ο Μ.Χρυσοχοΐδης είπε, μεταξύ άλλων, ότι το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης αναλώθηκε ακριβώς στον αλβανικό παράγοντα και τον τρόπο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας και σταθεροποίησης της περιοχής, με ποιο τρόπο οι δύο χώρες μπορούν να συνεργαστούν για να ανορθώσουμε τη γειτονική χώρα, την Αλβανία, έτσι ώστε να υπάρξει οικονομική ανάπτυξη και σταθερότητα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τραμπ σε Ιράν: Ανοίξτε τα Στενά του Ορμούζ, αλλιώς θα ζήσετε στην κόλαση
- Τόρι Σπέλινγκ: Στο νοσοκομείο με τέσσερα από τα παιδιά της μετά από τροχαίο
- LIVE: Βόλος – ΟΦΗ
- LIVE: Λεβαδειακός – Άρης
- Διαμαρτυρία vegan στο Σύνταγμα κατά της θανάτωσης αμνοεριφίων για το Πάσχα
- Μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής για τη διάσωση ορειβάτη στο Αγρίνιο
