Διαψεύδει η Ινδία ότι συμφωνεί στην απελευθέρωση αυτονομιστών του Κασμίρ
Διέψευσε η Ινδία τις πληροφορίες ότι συμφώνησε στην απελευθέρωση ορισμένων από τους 36 ισλαμιστές αυτονομιστές του Κασμίρ, προκειμένου να αφήσουν οι αεροπειρατές ελεύθερους κάποιους από τους επιβάτες του ινδικού Airbus Α-300, το οποίο κρατείται για έβδομη συνεχή ημέρα στο αεροδρόμιο Κανταχάρ του νότιου Αφγανιστάν.
37
Διέψευσε η Ινδία τις πληροφορίες ότι συμφώνησε στην απελευθέρωση ορισμένων από τους 36 ισλαμιστές αυτονομιστές του Κασμίρ, προκειμένου να αφήσουν οι αεροπειρατές ελεύθερους κάποιους από τους επιβάτες του ινδικού Airbus Α-300, το οποίο κρατείται για έβδομη συνεχή ημέρα στο αεροδρόμιο Κανταχάρ του νότιου Αφγανιστάν.
Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε πολύ λεπτή φάση δήλωσε Ινδός αξιωματούχος που διαπραγματεύεται μέσω ασυρμάτου με τους πέντε ή έξι ενόπλους που έχουν καταλάβει το ινδικό αεροπλάνο. Την άποψή του συμμερίζονται και οι άλλοι Ινδοί αξιωματούχοι, αλλά και οι δυτικοί που βρίσκονται στο Κανταχάρ για να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις.
Από την πλευρά του, το κυβερνών κίνημα των Ταλιμπάν έδωσε προθεσμία έως τις 31 Δεκεμβρίου για να λήξει η κρίση. Σε αντίθετη περίπτωση απειλεί ότι θα υποχρεώσει το αεροσκάφος να εγκαταλείψει το Αφγανιστάν.
Εν τω μεταξύ, κινητικότητα παρατηρείται στο αεροδρόμιο του Κανταχάρ, όπου δεκάδες ένοπλοι Ταλιμπάν έχουν περικυκλώσει το ινδικό αεροσκάφος, ενώ στο αεροδρόμιο έχουν πάρει θέση φορτηγά οχήματα με εκτοξευτές ρουκετών και αντιαεροπορικούς πυραύλους Stinger.
Οι αεροπειρατές άφησαν νωρίτερα την Πέμπτη ελεύθερο έναν Ινδό επιβάτη που παρουσίασε προβλήματα υγείας. Ο επιβάτης, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες πάσχει από καρκίνο, διεκομίσθη στο νοσοκομείο για θεραπεία και λίγο αργότερα επέστρεψε στο αεροσκάφος.
Reuters, Associated Press, ΑΠΕ
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κοινωνικός Τουρισμός: Νέα παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων
- Νέο διπλό για τους Σπερς με τρομερό Γουεμπανιάμα (114-93) – Γλίτωσαν την «σκούπα» οι Ρόκετς (115-96)
- Καλλιόπη Ταχτσόγλου: Η «Μαρούσκα» από τους «Δύο Ξένους» μιλά για τον ρόλο που της κόστισε στην καριέρα της
- Κως: Καταγγελία για βιασμό 33χρονου στις φυλακές
- Ιράν: Στρίβειν διά των Στενών του Ορμούζ – Η πρόταση Αραγτσί για να ξεπεραστούν τα εμπόδια για τα πυρηνικά
- Παναθηναϊκός: Η Βαλένθια δεν αλλάζει αποδυτήρια για τα play offs, παρά τις διαμαρτυρίες του Άταμαν
- ΠΑΣΟΚ: Ψήφισαν Βαρδακαστάνη και Πολιτικό Συμβούλιο χωρίς να… αρχίσουν τα όργανα – Το μήνυμα εκλογικής ετοιμότητας και ο στόχος της ενότητας
- Αναγκαστική προσγείωση στρατιωτικού ελικοπτέρου στην Κρήτη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442