Ενοχλημένη η Μόσχα από την έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας για την Τσετσενία
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών επέκρινε δριμύτατα την οργάνωση προάσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων Διεθνή Αμνηστία για την έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα την περασμένη εβδομάδα, με την οποία ζητεί τη διεξαγωγή έρευνας για την παραβίαση των διεθνών κανόνων προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τσετσενία.
37
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών επέκρινε δριμύτατα την οργάνωση προάσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων Διεθνή Αμνηστία για την έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα την περασμένη εβδομάδα, με την οποία ζητεί τη διεξαγωγή έρευνας για την παραβίαση των διεθνών κανόνων προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τσετσενία.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Βλαντιμίρ Ραχμάνιν χαρακτήρισε την έκθεση μονόπλευρη και υποστήριξε ότι βασίζεται σε αναξιόπιστες πληροφορίες και επινοήσεις. Εσκεμμένως παραποιεί τις ενέργειες των ομοσπονδιακών αρχών στο βόρειο Καύκασο δήλωσε ο Ρώσος εκπρόσωπος.
Σε έκθεσή της η Διεθνής Αμνηστία, επικαλούμενη μαρτυρίες προσφύγων από την Τσετσενία, καταγγέλλει περιπτώσεις βασανισμού των προσφύγων από τις ρωσικές δυνάμεις. Η οργάνωση αναφέρει συλλήψεις και βασανισμούς αμάχων πολιτών, καθώς και μεταφορά τους σε -ένα τουλάχιστον- μυστικό στρατόπεδο στην πόλη Μοζντόκ της βορείου Οσετίας.
Η έκθεση καλεί το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να πιέσει τη Ρωσία να δεχθεί τη διεξαγωγή έρευνας για να διαπιστωθεί εάν πράγματι σημειώθηκαν παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τσετσενία.
Associated Press
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Γκράμσι και το «παλιό που πεθαίνει» την ώρα που «το νέο δεν μπορεί να γεννηθεί»
- Κοινωνικός Τουρισμός: Νέα παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων
- Νέο διπλό για τους Σπερς με τρομερό Γουεμπανιάμα (114-93) – Γλίτωσαν την «σκούπα» οι Ρόκετς (115-96)
- Καλλιόπη Ταχτσόγλου: Η «Μαρούσκα» από τους «Δύο Ξένους» μιλά για τον ρόλο που της κόστισε στην καριέρα της
- Κως: Καταγγελία για βιασμό 33χρονου στις φυλακές
- Ιράν: Στρίβειν διά των Στενών του Ορμούζ – Η πρόταση Αραγτσί για να ξεπεραστούν τα εμπόδια για τα πυρηνικά
- Παναθηναϊκός: Η Βαλένθια δεν αλλάζει αποδυτήρια για τα play offs, παρά τις διαμαρτυρίες του Άταμαν
- ΠΑΣΟΚ: Ψήφισαν Βαρδακαστάνη και Πολιτικό Συμβούλιο χωρίς να… αρχίσουν τα όργανα – Το μήνυμα εκλογικής ετοιμότητας και ο στόχος της ενότητας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442