
Δεν διαπραγματευόμαστε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα
Στα στοιχεία που συνθέτουν τη νέα περίοδο, η οποία εγκαινιάστηκε με τις αποφάσεις του Ελσίνκι, αναφέρεται ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, σε συνέντευξη που δημοσιεύεται την Κυριακή στην εφημερίδα Καθημερινή.
34
Στα στοιχεία που συνθέτουν τη νέα περίοδο, η οποία εγκαινιάστηκε με τις αποφάσεις του Ελσίνκι, αναφέρεται ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, σε συνέντευξη που δημοσιεύεται την Κυριακή στην εφημερίδα Καθημερινή.
Δεν ανοίξαμε την πόρτα του παραδείσου αλλά μια πόρτα ευκαιρίας δηλώνει χαρακτηριστικά και διευκρινίζει ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να διαπραγματευτεί επί κυριαρχικών της δικαιωμάτων.
Ταυτόχρονα, επισημαίνει ότι η Αγκυρα ενδέχεται προσεχώς να επαναφέρει τις μονομερείς διεκδικήσεις της για τις βραχονησίδες και προσθέτει, ωστόσο, ότι η Χάγη δεν αποτελεί παρά μονόδρομος για τη γειτονική χώρα.
Ο υπουργός Εξωτερικών κάνει λόγο για κοινότητα συμφερόντων, η οποία ως ένα βαθμό λειτουργεί αποτρεπτικά στην πρόκληση εντάσεων ενώ δεν παραλείπει να εκφράσει την ετοιμότητα της Ελλάδας να τραβήξει το κάρο της Τουρκίας προς την Ευρώπη ως η πιο κατάλληλη χώρα.
Kαταλήγοντας, τονίζει ότι στόχος μας είναι να λυθεί το Κυπριακό και δεν θα δεχτούμε καμία άλλη φόρμουλα εκτός του γράμματος του Ελσίνκι, το οποίο χαρακτηρίζει ως αποτέλεσμα μιας πολύμηνης διπλωματικής προσπάθειας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Περέιρα – Γιαζίτσι: Εκείνος και εκείνος
- Αντιπλημμυρική παρέμβαση στον Παλαιό Οικισμό Αχαρνών
- Μέριλιν Μονρόε, τριπλή απειλή: Ξανθιά, σύμβολο του σεξ, πρωτοπόρος
- Η νοσταλγία γίνεται μόδα: Οι 5 retro φανέλες της La Liga που κατακτούν το σήμερα
- Ακρίβεια: Συσκέψεις στο Μαξίμου, χωρίς πραγματικά μέτρα
- Kalshi – Polymarket: Οι στοιχηματικές βγάζουν λεφτά από «κορόιδα» – Πουλάνε ακόμη και επιστροφή του Ιησού



