Στα μέσα Ιανουρίου η λειτουργία των πρώτων 13 σταθμών του Μετρό της Αθήνας
Στα μέσα Ιανουαρίου θα αρχίσουν να λειτουργούν οι πρώτοι 13 σταθμοί του Μετρό της Αθήνας, φιλοδοξώντας να θέσουν σε παροπλισμό τα οχήματα της πρωτεύουσας και να διευκολύνουν τη ζωή των 4,2 εκατομμυρίων κατοίκων της, αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Τα Νέα, την Τετάρτη.
Στα μέσα Ιανουαρίου θα αρχίσουν να λειτουργούν οι πρώτοι 13 σταθμοί του Μετρό της Αθήνας, φιλοδοξώντας να θέσουν σε παροπλισμό τα οχήματα της πρωτεύουσας και να διευκολύνουν τη ζωή των 4,2 εκατομμυρίων κατοίκων της, αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Τα Νέα, την Τετάρτη.
Σε πρώτη φάση, με την έναρξη της λειτουργίας της γραμμής Πενταγώνου-Σεπόλια θα τεθούν σε λειτουργία οι 18 από τους -συνολικά- 28 συρμούς, οι οποίοι υπολογίζεται ότι θα εξυπηρετούν καθημερινά περισσότερους από 400.000 ανθρώπους.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις έως τα τέλη του 2001 θα μεταφέρουν σε καθημερινή βάση 940.000 ανθρώπους. Η κάθε αμαξοστοιχία θα αποτελείται από έξι βαγόνια, συνολικής χωρητικότητας 1.000 ατόμων.
Οι υπεύθυνοι της εταιρείας υποστηρίζουν ότι τις ώρες αιχμής οι συρμοί θα περνούν από κάθε σταθμό ανά 4 λεπτά, ενώ τις υπόλοιπες ώρες η ώρα αναμονής για το επόμενο τρένο αυξάνεται στα δέκα λεπτά.
Σημειώνεται ότι θα απαγορεύεται το κάπνισμα, και ότι, αρχικά, η κινητή τηλεφωνία δεν θα λειτουργεί.
Το κέντρο ελέγχου του Μετρό θα βρίσκεται στο σταθμό της πλατείας Συντάγματος από όπου θα ελέγχονται όλα τα στοιχεία σχετικά με το ηλεκτρικό ρεύμα, τις εγκαταστάσεις και τις ράγες.
Τέλος, αξίζει να γίνει ειδική μνεία στην αισθητική των σταθμών τους οποίους θα διακοσμούν αντίγραφα αρχαίων αγαλμάτων, ενώ στους σταθμούς Συντάγματος, Πανεπιστημίου και Ευαγγελισμού θα υπάρχουν μικρά μουσεία με αντίγραφα των σημαντικότερων αρχαίων αντικειμένων που ανακαλύφθηκαν στη διάρκεια των ανασκαφών.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ