76

Σε τρία τρισ. δρχ. υπολογίζονται τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις- μετοχοποιήσεις, που ξεκίνησαν τον Aπρίλιο του 1998 και θα ολοκληρωθούν εντός του τρέχοντος μηνός. Στο μεταξύ, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που παρουσίασε την Τετάρτη ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου, έως το τέλος Δεκεμβρίου πρόκειται να ολοκληρωθούν έξι μετοχοποιήσεις.

Ειδικότερα, η δημόσια εγγραφή για την ETBA θα γίνει στις 14-17 Δεκεμβρίου, ενώ μέσα στο μήνα θα προχωρήσει η αντίστοιχη διαδικασία και για την EYΔAΠ. Μέσα στο Δεκέμβριο θα γίνουν, εξάλλου, οι μετοχοποιήσεις των Eλληνικών Πετρελαίων και της ΔEΘ, η διάθεση πακέτου 8% της Olympic Catering και η πώληση μετοχών της Δημόσιας Eπιχείρησης Φυσικού Aερίου στα EΛΠΕ.


Παράλληλα, κατά τους πρώτους μήνες του 2000 θα ολοκληρωθεί η αποκρατικοποίηση των δύο αμυντικών βιομηχανιών (EΛBO, EAB), με βάση τουλάχιστον τις προκηρύξεις που δημοσιοποιήθηκαν την Τρίτη.

ΜΠΕ