
Επιτροπή παροχής βοήθειας στους καταναλωτές για το πρόβλημα του 2000
Το πρόβλημα του 2000 δεν αφορά μόνο στις επιχειρήσεις και στους μεγάλους οργανισμούς, αλλά ενδέχεται να επηρεάσει και την καθημερινή ζωή των πολιτών, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε την Τρίτη στη δημοσιότητα το υπουργείο Ανάπτυξης.
55
Το πρόβλημα του 2000 δεν αφορά μόνο στις επιχειρήσεις και στους μεγάλους οργανισμούς, αλλά ενδέχεται να επηρεάσει και την καθημερινή ζωή των πολιτών, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε την Τρίτη στη δημοσιότητα το υπουργείο Ανάπτυξης.
Το προβλήματα που μπορεί να προκύψουν σύμφωνα με τις επισημάνσεις του υπουργείου σχετίζονται με σφάλματα στις ηλεκτρονικές οικιακές συσκευές, τα κινητά τηλέφωνα, τους συναγερμούς, τους ανελκυστήρες, τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, αλλά και τα πρατήρια καυσίμων.
Για την αντιμετώπιση του προβλήματος που ανακύπτει, η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοίνωσε ότι έχει ήδη προχωρήσει στη δημιουργία δύο ειδικών προγραμμάτων. Το πρώτο αφορά στην ενημέρωση των καταναλωτών με τη διανομή ειδικών φυλλαδίων, τη μετάδοση ραδιοτηλεοπτικών μηνυμάτων και την πραγματοποίηση σχετικής ημερίδας. Το δεύτερο πρόγραμμα αφορά στη λειτουργία επιτροπής Δράση 2000 και καταναλωτής, με σκοπό την επίλυση προβλημάτων των καταναλωτών που σχετίζονται με πιθανές βλάβες και οικονομικές ζημιές.
Διακοπές στο ρεύμα και το τηλέφωνο δεν θα υπάρξουν, καθώς οι δύο επιχειρήσεις έχουν προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Ωστόσο, αισιόδοξη για την ομαλή μετάβαση στη νέα χιλιετία εμφανίστηκε η υπουργός Εσωτερικών, Βάσω Παπανδρέου, κατά την παρουσίαση την Τρίτη των αποτελεσμάτων των ενεργειών του υπουργείου, στην κατεύθυνση προετοιμασίας της χώρας για την αντιμετώπιση του προβλήματος του 2000.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών επιστημόνων, όπως τόνισε η υπουργός, η χώρα δεν θα αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα στους βασικούς τομείς της κοινωνικής και οικονομικής ζωής. Η προσαρμογή των συστημάτων του Δημοσίου και των μεγάλων επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα έχει ολοκληρωθεί, ενώ μεμονωμένα προβλήματα υπάρχουν με την προσαρμογή κάποιων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τις οποίες και κάλεσε να απευθυνθούν άμεσα στον ΕΟΜΜΕΧ για να ζητήσουν τη βοήθεια των ειδικών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- LIVE: Ατρόμητος – Κηφισιά
- Συγκλονιστική Μαρία Κίτσου: Ξυλοδαρμός, ινομυαλγία, κακοποίηση και δάκρυα λύτρωσης – «Είμαι επιζήσασα»
- Μπάγερν: Το τσάρτερ τους ήρθε φτηνότερα!
- H υγεία των Ελλήνων: Με χρόνιες παθήσεις ο ένας στους τέσσερις – Το 55% υπέρβαροι ή παχύσαρκοι
- Ένα «παγόβουνο» στην εστία της Μπάγερν
- Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: Κρούσμα μηνιγγίτιδας στο ΑΠΘ – Στη ΜΕΘ 19χρονος φοιτητής, ιχνηλατούνται οι επαφές του

