
Με τη Ρέα του Σαμάρα ανοίγει η σεζόν στη Λυρική
Με ένα έργο που σπάνια παίζεται στις μέρες μας, τη Ρέα του Σπύρου Σαμάρα, αρχίζει τη νέα σεζόν η Εθνική Λυρική Σκηνή, στις 14 Νοεμβρίου.
47
Με ένα έργο που σπάνια παίζεται στις μέρες μας, τη Ρέα του Σπύρου Σαμάρα, αρχίζει τη νέα σεζόν η Εθνική Λυρική Σκηνή, στις 14 Νοεμβρίου.
Η Ρέα, ένα από τα λίγα ελληνικά έργα που έχουν παιχτεί στο εξωτερικό, είναι το πρώτο έργο που παίχτηκε από την ΕΛΣ, υπό τη διεύθυνση του Αντίοχου Ευαγγελάτου, όταν αυτή αποσπάστηκε από τον Οργανισμό του Εθνικού Θεάτρου το 1944..
Στο έργο, συμπεριλαμβάνεται ο Ολυμπιακός Υμνος (αρχαίο πνεύμα αθάνατο), που συνέθεσε ο Σαμάρας σε στίχους Κωστή Παλαμά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896, ο οποίος καθιερώθηκε αργότερα ως ο επίσημος ύμνος των Ολυμπιακών Αγώνων.
Η Ρέα ανεβαίνει σε μουσική διεύθυνση Βύρωνα Φιδετζή, σκηνοθεσία και κοστούμια Μιχάλη Πολατώφ, σκηνικά Αντώνη Χαλκιά και χορογραφία Λουκά Θάνου. Τους ρόλους ερμηνεύουν οι Ιουλία Τρούσσα, Τζούλια Σουγλάκου, Δημήτρης Στεφάνου, Βαγγέλης Χατζησίμος, Ανδρέας Κουλουμπής, Τάσης Χριστογιαννόπουλος κ.ά.
Οι παραστάσεις επαναλαμβάνονται στις 17, 20, 24 και 26 Νοεμβρίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Υεμένη: Τουλάχιστον 16 κυβερνητικοί στρατιωτικοί νεκροί σε επίθεση των Χούθι
- Με «καπετάνιο» Χάαλαντ: Οι Νορβηγοί έκαναν… κουπί μετά την ιστορική πρόκριση επί της Βραζιλίας (vid)
- Βενεζουέλα: «Δεν θα υπάρξει κοινωνική έκρηξη», διαβεβαιώνει η Ροντρίγκες, ενώ ξεχειλίζει η οργή των πολιτών
- LIVE: Μεξικό – Αγγλία
- Ο Τραμπ εξαπολύει νέα φραστική επίθεση στη Μελόνι
- Μουντιάλ 2026: Οι ενδεκάδες για Μεξικό και Αγγλία – Στον πάγκο ο Πινέδα



