Πρωταρχική η μόρφωση για τους νέους, σύμφωνα με έρευνα του ΕΚΚΕ
Εμφαση στην παιδεία και στη μόρφωση ζητούν οι νέοι στην Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ) που έγινε το 1998 σε σχολεία της Αττικής.
Εμφαση στην παιδεία και στη μόρφωση ζητούν οι νέοι στην Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ) που έγινε το 1998 σε σχολεία της Αττικής.
Σύμφωνα με την έρευνα, που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Το Βήμα της Κυριακής, το 52% των ερωτηθέντων πιστεύει πως η γενιά τους πρέπει να δώσει έμφαση στην παιδεία και τη μόρφωση, το 46% θεωρεί το εκπαιδευτικό σύστημα άθλιο, το 14,5% επισημαίνει ότι αλλάζει συνέχεια και δημιουργεί σύγχυση, ενώ το 14% ότι λείπει η θέληση και η προσπάθεια από την πολιτεία.
Το 41% των 688 μαθητών, στο δείγμα, θεωρεί ότι τα ναρκωτικά είναι το πιο σημαντικό πρόβλημα της γενιάς του, ενώ το 32% καπνίζει τσιγάρα καθημερινά. Το 47% απάντησε ότι αισθάνεται την ανάγκη να προσευχηθεί στο Θεό, ενώ το 15% καθόλου. Το 44% πηγαίνει στην εκκλησία μόνο στις μεγάλες γιορτές, το 27% μερικές φορές το χρόνο και μόνο το 3% εκκλησιάζεται κανονικά.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ