Αρχίζει την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη η προγραμματισμένη σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών του Οργανισμού Συνεργασίας του Ευξείνου Πόντου.
Αργά το βράδυ της Τρίτης αναμένεται να φτάσει από τη Γερμανία όπου βρίσκεται,
ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Ισμαήλ Τζεμ, ο οποίος πρόκειται να έχει κατ ιδίαν
συνάντηση με το Γιώργο Παπανδρέου την Τετάρτη, στο περιθώριο της συνόδου. Νωρίτερα την Τρίτη αναμένεται να φθάσει στη Θεσσαλονίκη ο Ρώσος υπουργός Ιγκόρ Ιβανόφ.
Στην ατζέντα της συνόδου περιλαμβάνονται θέματα οργανωτικής φύσεως, όπως η έδρα του ΟΣΕΠ και ο ορισμός της γραμματείας, η παρευξείνιος τράπεζα,η διασυνοριακή συνεργασία, η σχέση του ΟΣΕΠ με την Ευρωπαϊκή Ενωση κ.ά.
Ωστόσο, το ενδιαφέρον εστιάζεται κυρίως στη συνάντηση Παπανδρέου-Τζεμ, αλλά και στις συζητήσεις που αναμένεται να έχουν στο περιθώριο οι υπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας και άλλων χωρών του Καυκάσου, λόγω των δραματικών εξελίξεων στην Τσετσενία.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ