Απορρίφθηκε η πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής για το δυστύχημα του Φάλκον
Η Βουλή απέρριψε, την Παρασκευή, την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, με αντικείμενο τη διερεύνηση των αιτιών του δυστυχήματος κατά την πτήση του πρωθυπουργικού Φάλκον προς το Βουκουρέστι.
Η Βουλή απέρριψε, την Παρασκευή, την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, με αντικείμενο τη διερεύνηση των αιτιών του δυστυχήματος κατά την πτήση του πρωθυπουργικού Φάλκον προς το Βουκουρέστι.
Η κυβέρνηση, διά του υπουργού Μεταφορών & Επικοινωνιών Τάσου Μαντέλη, εξέφρασε την εμπιστοσύνη της στη ρουμανική επιτροπή διερεύνησης των αιτιών του δυστυχήματος, ενώ ΝΔ, ΚΚΕ και ΣΥΝ τάχθηκαν υπέρ της σύστασης κοινοβουλευτικής επιτροπής που θα συνέβαλε στη διαλεύκανση της υπόθεσης. Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας κάλεσε τη ΝΔ να αποσύρει την πρότασή της και να την επαναφέρει μετά την ολοκλήρωση της εισαγγελικής έρευνας για το δυστύχημα, ενώ ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Πάγκαλος είπε ότι τα κόμματα θα πρέπει να συζητήσουν για την ανάγκη σύστασης εξεταστικής επιτροπής μετά την έκδοση των πορισμάτων.
Κατά την ονομαστική ψηφοφορία, 141 βουλευτές ψήφισαν κατά της πρότασης της ΝΔ, και 93 υπέρ, σε σύνολο 234 παρόντων.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ