76

Συμφωνία αμυντικής συνεργασίας υπέγραψαν, τη Δευτέρα, οι υπουργοί Αμυνας Ελλάδας και Αρμενίας, Α.Τσοχατζόπουλος και Β.Χαρουτουνιάν.

Κατά τη συνάντησή τους, οι δυο υπουργοί συζήτησαν, μεταξύ άλλων, τα περιφερειακά προβλήματα ασφάλειας που αντιμετωπίζουν οι δύο χώρες.

Οπως είπε ο Α.Τσοχατζόπουλος, οι δυο χώρες βρίσκονται υπό εξωτερική απειλή (Ναγκόρνο-Καραμπάχ και Κύπρος αντίστοιχα) και για το λόγο αυτό απαιτείται η ενίσχυση της αποτρεπτικής τους ικανότητας. Ο υπουργός Αμυνας επανέλαβε ότι η ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, είναι ο μόνος δρόμος για την αναβάθμιση των σχέσεων Τουρκίας – Ε.Ε. και εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι ΗΠΑ θα
αντιληφθούν τη σημασία αυτής της διαπίστωσης.

Από την πλευρά του, ο Αρμένιος υπουργός Αμυνας επισήμανε ότι, κατά τη συνάντηση, διαπιστώθηκε ενιαία προσέγγιση στα ζητήματα που τέθηκαν. Η αμυντική συμφωνία αφορά στους τομείς της εκπαίδευσης, της έρευνας, της ανταλλαγής πληροφοριών και της συνεργασίας των αμυντικών βιομηχανιών των δύο χωρών.

ΜΠΕ