Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Sani Festival: China Moses και Μποφίλιου στο λόφο της Σάνης

Sani Festival: China Moses και Μποφίλιου στο λόφο της Σάνης

...

Το Sani Festival, θεσμός πια με απήχηση σε όλο τον κόσμο και φανατικούς θαυμαστές, οι οποίοι περιμένουν ανυπόμονα την έναρξή του κάθε καλοκαίρι, συμπληρώνει φέτος τα 25 του χρόνια.
«25 χρόνια δεν είναι και λίγα για ένα φεστιβάλ που ξεκίνησε ερασιτεχνικά, από μεράκι. Είναι ένα επίτευγμα, ας μου επιτραπεί η λέξη, να καταφέρνεις να σταθείς τόσα χρόνια στο πολιτιστικό τοπίο της χώρας, αλλά και να διακριθείς εκτός με το δικό σου, ιδιαίτερο καλλιτεχνικό στίγμα, που γεφυρώνει τους δύο βασικούς πυλώνες της ελληνικής βιομηχανίας: τουρισμό και πολιτισμό», τονίζει η καλλιτεχνική διευθύντριά του, Όλγα Ταμπουρή-Μπάμπαλη.

Στόχος της ήταν να έχει το Φεστιβάλ συγκεκριμένο πολιτιστικό στίγμα, μια ταυτότητα καλλιτεχνική στο πλαίσιο ενός θεματικά δομημένου προγράμματος. Το αρχικό Jazz on the Hill απέκτησε σύντομα «αδελφές» ενότητες –Sani Classic, Sounds of the World, Greek Variations, κινηματογραφική μουσική, θεατρικά και εικαστικά projects κ.α.-, που το οδήγησαν σε ανάπτυξη με παράλληλη καταξίωση σε ένα ακόμα πιο ευρύ κοινό. Και αν οι μετακλήσεις σπουδαίων ονομάτων έδειξαν από την αρχή τη δυναμική του, η θερμή ανταπόκριση θρύλων της διεθνούς καλλιτεχνικής σκηνής στην πορεία το ανέβασε στην κορυφή τέτοιου είδους διοργανώσεων. «Έτσι, λοιπόν», συνεχίζει η καλλιτεχνική διευθύντριά του, «σε αυτή την 25η χρονιά προσκαλέσαμε αγαπημένους μας καλλιτέχνες από τη διεθνή και εγχώρια σκηνή, μερικούς από τους οποίους πρώτη φορά εμείς συστήσαμε ζωντανά στο ελληνικό κοινό, για να γιορτάσουμε όλοι μαζί. Αλλά και άλλους, που για πρώτη φορά φιλοξενούμε, γνωρίζοντας και αναγνωρίζοντας το έργο τους που αγαπάμε».

Το Sani Festival συνεχίζεται και μετά το Jazz on the Hill με την Trondheim Jazz Orchestra και το Gonzalo Rubalcaba Quartet, το φεστιβάλ δίνει τη σκυτάλη στις ενότητες International Sounds και Greek Variations.

Συγκεκριμένα στις 23 Ιουλίου το κοινό θα απολαύσει την Dee Dee Bridgewater από το Μέμφις, ενώ στις 29 του ίδιου μήνα στη σκηνή του Sani Festival θα ανέβει η China Moses.

Στις 5 Αυγούστου ο Μανώλης Μητσιάς θα ερμηνεύσει «τα μεγάλα του τραγούδια» για να ακολουθήσει η Νατάσσα Μποφίλιου με τη «Βαβέλ – Summer Edition» στις 13/08.

Η αυλαία του φετινού φεστιβάλ θα πέσει με την ενότητα Classical Waves (19/08) και το μεγάλο αφιέρωμα της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης στη Μαρία Κάλλας. Διεύθυνση Ορχήστρας: Μιχάλης Οικονόμου.

  • Sani Festival στο Λόφο της Σάνης

Εδώ και 25 χρόνια αποτελεί σημείο αναφοράς ως τόπος διεξαγωγής του φεστιβάλ και το ιδανικό σκηνικό για αξέχαστες συναυλίες.

Η τοποθεσία του Λόφου της Σάνης με τον μεσαιωνικό Πύργο αποτελεί το ιδανικό σκηνικό για συναυλίες και παραστάσεις χορού. Μέσα σ’ ένα τέτοιο περιβάλλον όπου η θάλασσα, ο ουρανός και το πράσινο συνυπάρχουν αρμονικά, δημιουργούνται όλες εκείνες οι προϋποθέσεις, που είναι ικανές να δημιουργήσουν εμπειρίες, να δώσουν δύναμη στο άκουσμα της τέχνης, στην οπτική απόλαυση, αφήνοντας τόσο στους καλλιτέχνες όσο και στους θεατές ίχνη «μυσταγωγίας», επιτρέποντάς τους να ανυψωθούν πέρα από τα κοινά και τετριμμένα.

Στην πορεία των χρόνων, όσο το πρόγραμμα του Sani Festival εμπλουτιζόταν και με άλλες μορφές τέχνης, γεννήθηκε η ανάγκη για χρήση και άλλων χώρων. Έτσι, καθιερώθηκε ο κινηματογράφος Ορφέας ως ο χώρος πραγματοποίησης συναυλιών κλασικής μουσικής και κινηματογραφικών προβολών, και το Garden Theatre για τις παραστάσεις της ενότητας Avant Garde Theatre, ενώ η ανάπτυξη νέων χώρων για εκδηλώσεις με γνώμονα πάντα την ποιότητα, αποτελεί ένα από χαρακτηριστικά του φεστιβάλ που του έχουν προσδώσει και το στίγμα του στον πολιτιστικό χάρτη της χώρας.

  • Πληροφορίες

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Γενική Είσοδος: 20€
Είσοδος αριθμημένης θέσης: 30€

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Η προπώληση εισιτηρίων είναι διαθέσιμη δύο εβδομάδες πριν από κάθε εκδήλωση.
Εισιτήρια για τις εκδηλώσεις του Sani Festival μπορείτε να προμηθευτείτε με τους εξής τρόπους:
ONLINE μέσω της ιστοσελίδας sanifestival.gr και της πλατφόρμας tickethour.com, με χρέωση πιστωτικής κάρτας. Η on line διάθεση των εισιτηρίων μέσω διαδικτύου ολοκληρώνεται 24 ώρες πριν την εκδήλωση. Μέσω της on line αγοράς των εισιτηρίων αριθμημένης θέσης, μπορείτε να διαλέξτε τη θέση σας στο Λόφο της Σάνης, σύμφωνα με τη διαθεσιμότητα στο πλάνο θέσεων.
Η παραλαβή των εισιτηρίων γίνεται απευθείας από τους χώρους των εκδηλώσεων.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

entertainment.in.gr

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024