Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Όταν στην πολιτική του ποδοσφαίρου οι τελευταίοι έσονται πρώτοι

Όταν στην πολιτική του ποδοσφαίρου οι τελευταίοι έσονται πρώτοι

Πόσοι τρόποι υπάρχουν για να αμφισβητηθούν οι ποδοσφαιρικές Αρχές; Ο ένας είναι σίγουρα να κάνεις φιέστα πρωταθλητή χωρίς να έχεις κατακτήσει τον τίτλο. Ευθεία αμφισβήτηση των κανόνων, κι ας φέρουν και την υπογραφή του αμφισβητία. Ένας άλλος τρόπος που μας αποκάλυψαν τις προηγούμενες ημέρες οι Γάλλοι είναι η ανάδειξη ενός διαιτητή που ουσιαστικά ρεζίλεψε το […]

Πόσοι τρόποι υπάρχουν για να αμφισβητηθούν οι ποδοσφαιρικές Αρχές; Ο ένας είναι σίγουρα να κάνεις φιέστα πρωταθλητή χωρίς να έχεις κατακτήσει τον τίτλο. Ευθεία αμφισβήτηση των κανόνων, κι ας φέρουν και την υπογραφή του αμφισβητία.

Ένας άλλος τρόπος που μας αποκάλυψαν τις προηγούμενες ημέρες οι Γάλλοι είναι η ανάδειξη ενός διαιτητή που ουσιαστικά ρεζίλεψε το ποδόσφαιρο της χώρας διεθνώς, σε κορυφαία σφυρίχτρα της σεζόν.

Μετά το αρχικό σοκ των ποδοσφαιρικών Αρχών της Γαλλίας με την απόφαση της Ένωσης Διαιτησίας να αναδείξουν κορυφαίο ρέφερι τον Τόνι Σαπρόν που έγινε διάσημος σε όλο τον κόσμο για το τάκλιν που έκανε στον ποδοσφαιριστή της Ναντ Ντιέγκο Κάρλος και την κόκκινη κάρτα που του έδειξε στη συνέχεια, αποφασίστηκε να μην γίνει απονομή φέτος του συγκεκριμένου βραβείου.

Πρωτόδικα ο Σαπρόν είχε τιμωρηθεί με αποκλεισμό τριών μηνών. Κάποιοι μίλησαν για θράσος όταν ο Γάλλος ανακοίνωσε την απόφασή του να κάνει έφεση. Αποδείχτηκε πως είχαν δίκιο αφού η τιμωρία του Σαπρόν αυξήθηκε στους οκτώ μήνες αποκλεισμό εκ τω οποίων οι δύο με αναστολή. Λόγω της ηλικίας του, 46 ετών, η τιμωρία τερμάτισε ουσιαστικά την καριέρα του.

Προκειμένου να δείξουν την έλλειψη εμπιστοσύνης στη Γαλλική Ομοσπονδία , τη Γαλλική Λίγκα και την Τεχνική Επιτροπή Διαιτησίας, οι «σύντροφοί» του Σαπρόν στην Ένωση Διαιτητών (SAFE) τον ανάδειξαν κορυφαίο ρέφερι της χρονιάς.

Η SAFE παραδέχτηκε πως η επιλογή της είχε καθαρά πολιτικά και όχι αθλητικά κριτήρια. Αρνήθηκε ωστόσο να αλλάξει την απόφασή της και να αναδείξει κορυφαίο ρέφερι τον Τουρπέν που θα διευθύνει αγώνες και στο Μουντιάλ της Ρωσίας.

Έτσι, από τα βραβεία της Ένωσης Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών της Γαλλίας (UNFP) που θα απονεμηθούν την Κυριακή 13 Μαΐου θα απουσιάζει αυτό του κορυφαίου ρέφερι του επαγγελματικού ποδοσφαίρου της χώρας.

«Τα βραβεία μας απονέμονται στους καλύτερους και δεν χρησιμοποιούνται για να λειτουργούν ως πολιτική πλατφόρμα ή για να λύνουν κάποιοι τις διαφορές τους», εξήγησε υψηλόβαθμο στέλεχος της UNFP. Άντε τώρα να το εξηγήσεις αυτό και στους ημεδαπούς που ασκούν πολιτική μέσω της μπάλας.

Sports in

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: «Μάχη» τίτλου στο Ρέντη

Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού θα υποδεχθεί το Σάββατο (27/4, 19:30) την αντίστοιχη του Παναθηναϊκού στον 5ο τελικό της Α1, που θα κρίνει τον φετινό τίτλο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024