Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χωρίς ψηλούς δεν γίνεται δουλειά

Χωρίς ψηλούς δεν γίνεται δουλειά

Ο λαβωμένος Ολυμπιακός δεν κατάφερε να γυρίσει την σειρά με την Ζαλγκίρις, ηττήθηκε για τρίτη φορά από την ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και θα δεν θα δώσει το παρών στο final 4 του Βελιγραδίου. Αν μη τι άλλο μια πολύ αρνητική εξέλιξη για τους ερυθρόλευκους, αν αναλογιστεί κάποιος την προσπάθεια που έκαναν στην διάρκεια της […]

Ο λαβωμένος Ολυμπιακός δεν κατάφερε να γυρίσει την σειρά με την Ζαλγκίρις, ηττήθηκε για τρίτη φορά από την ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και θα δεν θα δώσει το παρών στο final 4 του Βελιγραδίου.

Αν μη τι άλλο μια πολύ αρνητική εξέλιξη για τους ερυθρόλευκους, αν αναλογιστεί κάποιος την προσπάθεια που έκαναν στην διάρκεια της κανονικής περιόδου, για να αποκτήσουν πλεονέκτημα έδρας.

Τι έφταιξε τελικά στο τέταρτο παιχνίδι αλλά και σ’ όλα τα παιχνίδια που έχασε ο Ολυμπιακός;

Μα πολύ απλά η αδυναμία των πειραιωτών να βρουν λύσεις κοντά στο καλάθι σε άμυνα και επίθεση. Οι ερυθρόλευκοι τα βρήκαν πολύ σκούρα στους ψηλούς κι αυτό κόστισε σε πολύ μεγάλο βαθμό στην ομάδα του Πειραιά.

Με τον Πρίντεζη να μην μπορεί να νικήσει τους πόνους και ν’ απουσιάζει από το τελευταίο ματς, με τον Μιλουτίνοφ τραυματία και τον Τιλί ανέτοιμο έμεινε μόνο ο ΜακΛιν. Ίσως και να μην είναι τυχαίο πως στο μοναδικό παιχνίδι της σειράς που κατάφερε να νικήσει ο Ολυμπιακός, είχε για κορυφαίο παίκτη τον Αμερικανό.

Στα δύο ματς όμως που έγιναν στο Κάουνας, ο Ολυμπιακός είχε τεράστιο πρόβλημα στην φροντ λάιν του. Κι αυτό το πρόβλημα επέτρεψε στους Λιθουανούς να χτυπήσουν τους ερυθρόλευκους και μάλιστα με τρόπο που φανέρωνε πόσο πολύ είχαν διαβάσει τις αδυναμίες της ομάδας του Πειραιά.

Ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να περιμένει πως με τις συγκεκριμένες συνθήκες στο «τέσσερα» και στο «πέντε», τα πράγματα ήταν κάτι παραπάνω από δύσκολα. Κι αυτό ακριβώς φάνηκε ειδικά στα δύο τελευταία παιχνίδια.

Οι ερυθρόλευκοι δεν μπορούσαν να παίξουν άμυνα χωρίς Μιλουτίνοφ, Πρίντεζη και με τον Τιλί ανέτοιμο και όλα έγιναν πολύ πιο εύκολα για την Ζαλγκίρις. Όταν για παράδειγμα ο μοναδικός παίκτης που διασώθηκε από την φροντ λάιν του Ολυμπιακού είναι η Γουίλτζερ, τότε οι ερυθρόλευκοι δεν μπορούν να περιμένουν πολλά.

Η φετινή παρουσία του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα είναι αποτυχημένη. Όταν οι ερυθρόλευκοι αποκλείονται από την Ζαλγκίρις, χάνοντας μάλιστα το πλεονέκτημα έδρας, τότε τα πολλά λόγια είναι φτώχεια.

Είναι ξεκάθαρο πως θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες για την συγκεκριμένη εξέλιξη. Γιατί είναι αποκλεισμός που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός από κανέναν. Ούτε από την διοίκηση αλλά ούτε και από τον κόσμο του Ολυμπιακού.

Οι πειραιώτες έχουν μπροστά τους πλέον ένα μόνο στόχο. Το πρωτάθλημα της Α1 κι εκεί θα ρίξουν το βάρος. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα κι επιβάλλεται να βρει τρόπο για να σηκωθεί. Για να το πετύχει όμως χρειάζεται και αυτοκριτική. Το σίγουρο πάντως είναι ότι ο κόσμος του Ολυμπιακού θα είναι δίπλα στην ομάδα του.

Sports in

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: «Μάχη» τίτλου στο Ρέντη

Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού θα υποδεχθεί το Σάββατο (27/4, 19:30) την αντίστοιχη του Παναθηναϊκού στον 5ο τελικό της Α1, που θα κρίνει τον φετινό τίτλο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024