Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Μιλώντας για θέατρο», νέα εκπομπή στην ΕΡΤ2

«Μιλώντας για θέατρο», νέα εκπομπή στην ΕΡΤ2

Νέα εβδομαδιαία εκπομπή για το θέατρο έρχεται στην ΕΡΤ2, με παρουσιαστή τον ηθοποιό Γιάννη Μπέζο. Το «Μιλώντας για θέατρο», είναι ακριβώς αυτό που δηλώνει ο τίτλος του: μία χαλαρή κουβέντα για το θέατρο, έτσι όπως αυτό παρουσιάζεται μέσα από τις παραστάσεις που ανεβαίνουν στην Ελλάδα την εκάστοτε θεατρική περίοδο. Κάθε εκπομπή, εστιάζει σε δύο συνήθως […]

Νέα εβδομαδιαία εκπομπή για το θέατρο έρχεται στην ΕΡΤ2, με παρουσιαστή τον ηθοποιό Γιάννη Μπέζο.

Το «Μιλώντας για θέατρο», είναι ακριβώς αυτό που δηλώνει ο τίτλος του: μία χαλαρή κουβέντα για το θέατρο, έτσι όπως αυτό παρουσιάζεται μέσα από τις παραστάσεις που ανεβαίνουν στην Ελλάδα την εκάστοτε θεατρική περίοδο.

Κάθε εκπομπή, εστιάζει σε δύο συνήθως τρέχουσες ή επικείμενες παραγωγές, για τις οποίες δίνονται με εύληπτο τρόπο από το Γιάννη Μπέζο, ιστορικές, εννοιολογικές και θεατρολογικές πληροφορίες. Παράλληλα, συντελεστές της παράστασης (σκηνοθέτες, ηθοποιοί, συγγραφείς), μιλούν για το έργο, τα μηνύματά του και ειδικότερα για το δικό τους ανέβασμα.

Η εκπομπή διανθίζεται από πλάνα πρόβας ή παράστασης και αγκαλιάζει όλα τα είδη θεάτρου, το ελληνικό αλλά και το ξένο ρεπερτόριο, σύγχρονο και κλασικό, από μπουλβάρ, αρχαιοελληνικό δράμα και μιούζικαλ, έως κωμωδία, ηθογραφία και μοντέρνο δράμα.

«Γλυκό πουλί της νιότης» & «Το ψέμα»

Η πρώτη εκπομπή θα μεταδοθεί το Σάββατο 8 Οκτωβρίου, στις 16:30, και καταπιάνεται με δύο,άκρα αντίθετα της θεατρικής πράξης, μία πασίγνωστη αμερικανική τραγωδία, που ντεμπουτάρησε πριν από μισό και πλέον αιώνα και έχει γράψει ιστορία στην ελληνική σκηνή, το «Γλυκό πουλί της νιότης» και από την άλλη, μία γαλλική κωμωδία καταστάσεων, που γράφτηκε μόλις πέρυσι και παρασταίνεται πρώτη φορά στη χώρα μας.«Το ψέμα».

«Γλυκό πουλί της νιότης»
Το εμβληματικό έργο του μεγάλου Αμερικανού, Τενεσί Ουίλιαμς, που εκθέτει την αγωνία του ανθρώπου για το αδυσώπητο πέρασμα του χρόνου μέσα από τη συνεύρεση μιας ώριμης ντίβας του σινεμά κι ενός νεαρού ζιγκολό, ανεβαίνει στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη, σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη και μουσική Ελένης Καραΐνδρου.
Εκτός από τις δύο δημιουργούς, φιλοξενεί επίσης συνεντεύξεις με την Κάτια Δανδουλάκη, το Γιάννη Ποιμενίδη, τον Κοσμά Ζαχάρωφ και τα υπόλοιπα μέλη του θιάσου.

«Το ψέμα»
Αν δεις τυχαία στο δρόμο το σύζυγο μιας καλής σου φίλης να φιλιέται με μία άγνωστη, τι κάνεις; Επιλέγεις το ψέμα, ή το ξεφούρνισμα, όταν φίλη και σύζυγος κάθονται στο σαλόνι σου; Αυτό είναι το μοτίβο της ξεκαρδιστικής κωμωδίας του 37χρονου ανερχόμενου Γάλλου, Φλοριάν Ζελέρ, που παρουσιάζεται πρώτη φορά στην Ελλάδα, στη σκηνή του Μικρού Παλλάς. Ο σκηνοθέτης της παράστασης, Θοδωρής Αθερίδης, καθώς και οι συμπρωταγωνιστές του, Σμαράγδα Καρύδη, Μυρτώ Αλικάκη και Κωνσταντίνος Κάππας μιλούν στην εκπομπή, σ’ ένα διάλειμμα από τις πρόβες τους.

entertainment.in.gr

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024