Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Θέμης Γεωργαντάς & Μπάστερ Μουν: ο παρουσιαστής και το…κοάλα

Θέμης Γεωργαντάς & Μπάστερ Μουν: ο παρουσιαστής και το…κοάλα

Τζένη Παπαγεωργίου Δημοσιογράφος, παρουσιαστής, ραδιοφωνικός παραγωγός, DJ, ο Θέμης Γεωργαντάς είναι ένα πρόσωπο γνωστό και συνδεδεμένο με την τηλεόραση και τη μουσική ή αλλιώς με τη μουσική στην τηλεόραση. Ο μακριοβιότερος παρουσιαστής του μουσικού καναλιού Mad, τελειόφοιτος της Γερμανικής Φιλολογίας – ένα από τα λιγότερο γνωστά του προσόντα – «δανείζει» τη φωνή του στον Μπάστερ […]

Τζένη Παπαγεωργίου

Δημοσιογράφος, παρουσιαστής, ραδιοφωνικός παραγωγός, DJ, ο Θέμης Γεωργαντάς είναι ένα πρόσωπο γνωστό και συνδεδεμένο με την τηλεόραση και τη μουσική ή αλλιώς με τη μουσική στην τηλεόραση. Ο μακριοβιότερος παρουσιαστής του μουσικού καναλιού Mad, τελειόφοιτος της Γερμανικής Φιλολογίας – ένα από τα λιγότερο γνωστά του προσόντα – «δανείζει» τη φωνή του στον Μπάστερ Μουν, το πολυμήχανο και πάντα αισιόδοξο κοάλα, του νέου μουσικού animation «Τραγούδα», που έρχεται στις αίθουσες από την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου.

Συμπληρώστε τη φόρμα και κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την πρεμιέρα της ταινίας, στις 10 Δεκέμβρη στις 17.00, στο Village 15 Cinemas @ The Mall στο Μαρούσι. Οι τυχεροί θα ειδοποιηθούν με e-mail.

Η Illumination Entertainment (το στούντιο που μας έφερε τα υπέροχα «Εγώ, ο Απαισιότατος», «Minions», «Μπάτε Σκύλοι Αλέστε») και η Universal Pictures, μάς υπόσχονται πολλή μουσική και ακόμα περισσότερα πασίγνωστα τραγούδια για τις φετινές γιορτές σε ένα απολαυστικό animation για μικρούς και μεγάλους.

Η πρόταση για τη μεταγλώττιση ήρθε για τον Θέμη τελείως τυχαία, από μια προηγούμενη συνεργασία που είχε στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής του ιδιότητας. Ενθουσιάστηκε, όταν του έδειξαν τότε το πρώτο teaser, στην αμερικάνικη εκδοχή του φυσικά, και σε μια φιλική συζήτηση, εκδήλωσε την επιθυμία του να συμμετάσχει στη μεταγλώττιση. Μέχρι εκεί. Ξαφνικά τον Αύγουστο μέσα στις τρελές επαγγελματικές του υποχρεώσεις, του ζητούν να κάνει ένα δοκιμαστικό, απλά για να ακούσουν τη φωνή του και χωρίς να ξέρει ακόμη για ποιον ρόλο.

«Πήγα δύο φορές για τρεις διαφορετικούς ρόλους. Με ακούν και μου λένε “πάμε για τον Μπάστερ”! Από εκεί και πέρα, περιμέναμε έγκριση για τη φωνή από την Αμερική. Καθόμουν σε αναμμένα κάρβουνα γιατί το ήθελα πάρα πολύ. Το Σεπτπέμβρη έρχεται ξαφνικά η απάντηση και ξεκινάμε μεταγλώττιση!»

Έμπειρος στο μικρόφωνο, επί χρόνια ραδιοφωνικός παραγωγός, παραδέχεται ότι δεν είναι το ίδιο, όταν έρχεται η ώρα να σταθεί μπροστά στο μικρόφωνο που θα δώσει φωνή – στα ελληνικά – στο κοάλα Μπάστερ!

»Είναι κάτι εντελώς διαφορετικό» εξηγεί.«Είναι ρόλος. Οι συνεργάτες βέβαια μου είπαν ότι έχω καλά αντανακλαστικά, σε σχέση μάλιστα και με τους έμπειρους ηθοποιούς. Το να είσαι ηθοποιός δεν σημαίνει απαραίτητα ότι μπορείς να το κάνεις εύκολα, γιατί θέλει τεχνική! Βέβαια ένας ηθοποιός έχει το αβαντάζ ότι έχει δουλέψει τη φωνή του και μπορεί να τη χρωματίσει διαφορετικά, όπως η Τζωρτζίνα Λιώση που κάνει τη Μίνα (Γνωρίστε στο σχετικό άρθρο όλους τους χαρακτήρες).

»Να φανταστείτε ότι έβλεπα την ταινία, βήμα-βήμα, άκουγα τον Μακόναχι (η φωνή του Μπάστερ στην αμερικανική εκδοχή) και μιλούσα επάνω του. Μου φάνηκε δύσκολο, αλλά θα το ξανάκανα για πλάκα 100.000 φορές ακόμα. Ήταν για μένα μία ψυχοθεραπεία! Γράφαμε επί έναν μήνα, ήμουν «στην τσίτα» επαγγελματικά αλλά όταν ερχόταν η ώρα της μεταγλώττισης γινόμουν ο Μπάστερ! Αποφορτιζόμουν και έμπαινα σε αυτό».

  • Τι κοινά στοιχεία χαρακτήρα ανακάλυψε με τον Μπάστερ Μουν;

«Είμαστε πολύ ρομαντικοί και οι δύο. Είναι ένα κοάλα τόσο ρομαντικό και αισιόδοξο! Του συνέβαιναν συνέχεια άσχημα πράγματα, καταστροφές, χρέη, τον κυνηγούσαν όλοι κι αυτός ήταν με το χαμόγελο, μέχρι και μπλακ άουτ παθαίνει την ώρα των οντισιόν και αυτός συνεχίζει σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Και εγώ προσπαθώ ό,τι και αν συμβαίνει να σκέφτομαι θετικά Αυτός βέβαια…ίσως ήταν λίγο πιο πονηρούλης από ότι θα ήθελα. Ακόμη και αυτό όμως το χρησιμοποιεί για να «ψήσει» τους άλλους.

»Το μήνυμα για μένα είναι ότι, αν βάλεις κάποιον στόχο, και το θέλεις πολύ, θα τα καταφέρεις. Κι ας μην είναι όλα αγγελικά πλασμένα. Κι επειδή όλα αυτά είναι γύρω από τη μουσική, καταλαβαίνεις ότι ενώνει τα πάντα, σμίγει τον πατέρα με το γιο, τους φέρνει όλους κοντά».

  • Από τους υπόλοιπους ήρωες της ταινίας, ποιον ξεχωρίζει και γιατί;

«Ο Μπάστερ είναι μακράν ο αγαπημένος μου, όχι γιατί τον παίζω εγώ, αλλά φοβερός είναι και ο κολλητός του, ο Έντι, ένα πρόβατο, που έχει πολύ γέλιο και είναι και fashion icon! Όταν δείτε την ταινία, θα καταλάβετε τι εννοώ…Κατά τη διάρκεια των μεταγλωττίσεων είχα ζητήσει να βλέπω και τις σκηνές των άλλων κι έτσι τον «γνώρισα». Ο Έντι δεν υπάρχει! Είναι κολλητός του Μπάστερ και του στέκεται στα δύσκολα. Για μένα η φιλία είναι κάτι πολύ σημαντικό και μου άρεσε που ο Έντι είναι δίπλα στον Μπάστερ, για να τον βοηθήσει στο αδιέξοδο. Είναι δύο εντελώς διαφορετικοί χαρακτήρες, Ο Έντι πολύ ντροπαλός, φοβάται και να μιλήσει, λέει συνέχεια “Μπάστερ, τι είναι αυτά που λeς…θα μας διώξουν από το μαγαζί”, ενώ εκείνος ήταν γεμάτος θράσος και μεγαλόφωνος!»

  • Το θέμα της ταινίας έχει να κάνει με κάτι πολύ οικείο για τη χώρα μας: τη χρεοκοπία…ποιες είναι η σκέψεις του ως προς αυτό, σε σχέση και με το λιλιπούτειο κοινό της ταινίας;

«Η ταινία είναι για όλη την οικογένεια, δεν είναι από αυτές που βλέπουν αποκλειστικά παιδιά. Ο Μπάστερ περνάει τα πάνω του και τα κάτω του, φθάνει στο χείλος της καταστροφής και βρίσκεται σε μια βαθιά φάση περισυλλογής, όπου δεν θέλει κανέναν. Πιστεύω ότι στα παιδιά θα κάνει καλό και θα τους βγάλει θετικά συναισθήματα.»

  • Το χιούμορ, βασικό συστατικό της ταινίας, τι ρόλο παίζει ή έχει παίξει για τον ίδιο;

«Δε μπορώ να ζήσω χωρίς αυτό, είναι βασικό συστατικό στη ζωή μας και το ψάχνω στους ανθρώπους γύρω μου.»

  • Όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά, ποια είναι η αντίδρασή του;

«Ζω σε ένα παράλληλο σύμπαν. Έχω ένα σύννεφο πάνω από το κεφάλι μου και μπαίνω σε αυτό. Εκεί εγκλωβίζομαι, μπαίνω στο συννεφάκι μου και σκέφτομαι “δε μπορεί, δε μπορεί, όλα θα πάνε καλά”. Έτσι τη σκαπουλάρω. Το ίδιο και ο Μπάστερ».

Κλείνουμε τη συνομιλία με μια αγαπημένη ατάκα του ως Μπάστερ Μουν…

«Στο τρέιλερ θα δείτε το κοάλα σε ένα σκηνικό να μιλά με τον Έντι και να του λέει: “Μην ξεχνάς Έντι, όταν τα πράγματα είναι προς τα κάτω, ο μόνος δρόμος είναι προς τα πάνω!”. Τότε, το σκηνικό εκτινάσσεται και ο Μπάστερ εκσφενδονίζεται στην οροφή. Μου αρέσει η πίστη του, ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα. Με όλα αυτά που ζούμε, σκέφτομαι και ο ίδιος «δεν μπορεί, κάποια στιγμή θα πάμε προς τα πάνω…»

Η ταινία προβάλλεται στις αίθουσες από τις 15 Δεκεμβρίου σε διανομή UIP



entertainment.in.gr

Sports in

Επιστροφή στο μέλλον για Ιμπόρα και Έμερι

Αν στην καριέρα κάθε ποδοσφαιριστή υπάρχει ένας icon προπονητής και το αντίστροφο, τότε το βράδυ της Πέμπτης στο Βίλα Παρκ, ο Ουνάι Έμερι και ο Βιθέντε Ιμπόρα θα έχουν πολλά να θυμηθούν ως alter ego ο ένας του άλλου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024