
«Δεν επιθυμούσα ο Φέρι Μπιούλερ να είναι κάποιος που θα ήθελες να χτυπήσεις»
Ο Μάθιου Μπρόντερικ υποδύθηκε τον νεαρό, ατίθασο Φέρι Μπιούλερ το μακρινό 1986. Και, δεκαετίες αργότερα, έχει κάποια πράγματα να μας πει για τον θρυλικό χαρακτήρα που ενσάρκωσε.
Ο Μάθιου Μπρόντερικ αναπολεί τον θρυλικό ρόλο που σημάδεψε την καριέρα του: τον Φέρι Μπιούλερ, ξέρετε το αδάμαστο νεαρό αγόρι, που έχει όρεξη για δράση.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Guardian, ο Μπρόντερικ ανέφερε σχετικά με τον χαρακτήρα που ενσάρκωσε στην ταινία του 1986: «Πίστευα ότι ο Φέρι δεν έπρεπε να φαίνεται να προσπαθεί υπερβολικά, [ώστε να γίνει απόλυτα κατανοητό] ότι τα πράγματα του έρχονταν εύκολα. Ήθελα να είμαι λίγο ψύχραιμος και απόμακρος».
«Δεν θέλαμε να είναι κάποιος που θα ήθελες να χτυπήσεις στο πρόσωπο. Αυτός είναι πάντα ο κίνδυνος με τους τύπους που τη γλιτώνουν πάντα», πρόσθεσε.
«Το γυρίσαμε ήδη»
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο Μάθιου Μπρόντερικ σημείωσε ότι τόσο για το χτένισμα του, όσο και του συμπρωταγωνιστή του Άλαν Ρακ, ο οποίος υποδύθηκε τον Κάμερον Φράι στην ταινία, άντλησαν έμπνευση από ένα έργο που γύρισαν ακριβώς πριν από την κωμωδία «Η πιο κουφή μέρα του Φέρι Μπούλερ».
«Και οι δύο είχαμε συμμετάσχει σε ένα θεατρικό έργο με πολεμικό θέμα, το Biloxi Blues. Δεδομένης της εποχής που γυρίστηκε η ταινία, αν είχαμε τη δυνατότητα, ίσως να είχαμε και οι δύο τρελά κουρέματα τύπου mullet, οπότε σε αυτή την περίπτωση, η ταινία δεν θα θεωρούνταν κλασική», σημείωσε.
Στην κωμωδία του 1986 σε σκηνοθεσία του Τζον Χιούζ, ο Μπρόντερικ υποδύθηκε τον σκανδαλιάρη Φέρι Μπιούλερ, έναν μαθητή λυκείου που προσποιείται ότι είναι άρρωστος για να απολαύσει μια αξέχαστη μέρα στο Σικάγο (ταυτιστείτε ελεύθερα, ενθυμούμενοι τα εφηβικά σας χρόνια).
Ο Ρακ υποδύθηκε τον ανήσυχο κολλητό του, ο οποίος τον ακολουθεί, με το ζόρι.
Ο Μπρόντερικ και ο Ρακ συνεργάστηκαν πρόσφατα σε ένα νέο έργο, μια κωμωδία με τίτλο «The Best Is Yet to Come». Η ταινία, σε σενάριο του Άλαν Λομπ και σκηνοθεσία του Τζον Τερτελτάουμπ, βασίζεται σε μια ομώνυμη γαλλική ταινία.
Στο νέο τους εγχείρημα, οι Ρακ και Μπρόντερικ υποδύονται δύο φίλους που ξεκινούν ένα ταξίδι για να επανασυνδεθούν με τον αποξενωμένο γιο του ενός και, παράλληλα, να πραγματοποιήσουν τα όνειρα που έχουν αναβάλει εδώ και καιρό.
Οι ηθοποιοί εθεάθησαν να γυρίζουν σκηνές στο Βανκούβερ τον Αύγουστο του 2025, αλλά ο Ρακ είπε πρόσφατα στο περιοδικό People ότι η παραγωγή έχει ήδη ολοκληρωθεί.
«Το γυρίσαμε ήδη», είπε. «Τελείωσε. Βρίσκεται στο στάδιο της μεταπαραγωγής».
«Ένιωθα λες και δεν σταματήσει ποτέ», είπε ο Ρακ για τη νέα συνεργασία του με τον Μπρόντερικ. «Δεν ένιωθα ότι είχαν περάσει 40 χρόνια. Οπότε ήταν εύκολο, ξέρεις».
«Νομίζω ότι κάναμε μια συμφωνία να συνεργαζόμαστε κάθε 40 χρόνια. Οπότε, μέχρι στιγμής, όλα καλά».
- Αυτοκίνητο έπεσε στην παρέλαση του Pride του Βερολίνου – Τουλάχιστον ένας νεκρός και «αρκετοί τραυματίες»
- Το Ιράν δημοσίευσε τις λίστες των ζημιών που έχει προκαλέσει στον αμερικανικό στρατό στη Μέση Ανατολή
- Συγκλονίζει ο οδηγός μηχανής που καταπλακώθηκε από τη σκαλωσιά στον Πειραιά – «Άρχισα να φωνάζω βοήθεια»
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 26.07.2026]
- Γιορτή σήμερα 26 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Καστοριά: Επιχείρηση διάσωσης 78χρονου που είχε πέσει σε γκρεμό






