
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου προχωρά το νέο σχολικό συγκρότημα της Σπάρτης
Αυξάνονται οι εκπαιδευτικές υποδομές του Δήμου Σπάρτης.
Ένα ακόμη ουσιαστικό βήμα προς την υλοποίηση του νέου σχολικού συγκροτήματος της Σπάρτης πραγματοποιήθηκε με την έγκριση οριστικού αναδόχου από την Περιφερειακή Επιτροπή για το έργο «6ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης – 7ο Νηπιαγωγείο Σπάρτης», συνολικού προϋπολογισμού 6.000.000 ευρώ, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας η οποία προσθέτει:
Η απόφαση φέρνει το έργο ακόμη πιο κοντά στην ολοκλήρωση των προβλεπόμενων διαδικασιών και στην έναρξη της κατασκευής του, σηματοδοτώντας μια σημαντική εξέλιξη για την ενίσχυση των εκπαιδευτικών υποδομών της Λακωνίας.
Το έργο εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα σχολικής στέγης που υλοποιεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Πελοπόννησος 2021-2027», με στόχο τη δημιουργία σύγχρονων, ασφαλών και λειτουργικών σχολικών μονάδων που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της εκπαιδευτικής κοινότητας.
«Μία από τις σημαντικότερες επενδύσεις»
Με αφορμή την εξέλιξη αυτή, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, δήλωσε:
«Η εκπαίδευση αποτελεί μία από τις σημαντικότερες επενδύσεις για το μέλλον της Πελοποννήσου. Προχωρούμε με συνέπεια στην υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος σχολικών υποδομών, δημιουργώντας σύγχρονα, ασφαλή και λειτουργικά σχολεία για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς μας. Το νέο σχολικό συγκρότημα της Σπάρτης είναι ένα έργο ουσίας για τη Λακωνία και συνεχίζουμε βήμα-βήμα μέχρι την ολοκλήρωσή του».
- Παίκτης της Μπαρτσελόνα κι επίσημα ο Αντεγιέμι – Υπέγραψε συμβόλαιο ως το 2031
- Προφυλακιστέος ο 60χρονος που επιτέθηκε με μαχαίρι σε ζευγάρι τουριστών στην Ακρόπολη
- Τζόλης μετά τις υπογραφές με την Άρσεναλ: «Πάντα… πεινασμένος για να σκοράρω»
- Συναγερμός στον Άρειο Πάγο: Καπνοί στο υπόγειο του κτιρίου
- Γιώργος Σταυριανός: Πέθανε ο γνωστός συνθέτης και πανεπιστημιακός
- Νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της AstraZeneca Ελλάδας – Κύπρου ο Στ. Ντογιάκος

