
Ο Βίντσιτς σφυρίζει τον τελικό του Μουντιάλ – Τα δάκρυα του Σλοβένου τη στιγμή της ανακοίνωσης (vid, pics)
Ο 46χρονος Σλοβένος, Σλάβκο Βίντσιτς, θα είναι ο διαιτητής του μεγάλου τελικού του Μουντιάλ 2026, όπως ανακοίνωσε η FIFA.
Ισπανία και Αργεντινή κοντράρονται το βράδυ της Κυριακής (19/7 – 22:00) στον μεγάλο τελικό του Μουντιάλ 2026, ο οποίος θα διεξαχθεί στο «Met Life Stadium» του Νιού Τζέρσεϊ. Τρεις μέρες νωρίτερα, η FIFA ανακοίνωσε και τον διαιτητή που επέλεξε να διευθύνει το σπουδαιότερο ποδοσφαιρικό ματς στον πλανήτη και αυτός είναι ο Σλοβένος, Σλάβκο Βίντσιτς.
Βοηθοί του 46χρονου, διεθνή από το 2010, διαιτητή θα είναι οι συμπατριώτες του Τομάζ Κλάντσνικ και Αντράζ Κόβατσιτς. Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Αντχάμ Μαχαντμέχ από την Ιορδανία, VAR ο Γερμανός, Μπάστιαν Ντάνκερτ και AVAR ο Κολομβιανός, Νικολάς Γκάγιο.
The match officials for @FIFAWorldCup Final have been appointed. 🤝
— FIFA (@FIFAcom) July 16, 2026
Ο έμπειρος Σλοβένος ρέφερι έχει σφυρίξει ακόμη δύο τελικούς στην καριέρα του, στο πλαίσιο των διοργανώσεων της UEFA. Τον τελικό του Europa League ανάμεσα σε Άιντραχτ Φρανκφούρτης και Ρέιντζερς το 2022 και τον τελικό του Champions League του 2024, ανάμεσα σε Ρεάλ Μαδρίτης και Ντόρτμουντ.
Βεβαίως, ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα είναι το σημαντικότερο ματς που θα έχει διευθύνει ο Βίντσιτς στην καριέρα του και κατά την ανακοίνωση του ονόματός του από τον υπεύθυνο διαιτησίας της FIFA, Πιερλουίτζι Κολίνα, δεν κατάφερε να συγκρατήσει την έντονη συναισθηματική φόρτιση και ξέσπασε σε λυγμούς, όπως φαίνεται και στο σχετικό βίντεο που ανάρτησε η Παγκόσμια Ομοσπονδία στα social media.
Introducing your referee for the @FIFAWorldCup 2026 Final….🥁
Congratulations, Slavko Vinčić! 👏 pic.twitter.com/OMLJ3oA31p
— FIFA (@FIFAcom) July 17, 2026
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως στον μικρό τελικό του Μουντιάλ 2026, διαιτητής ορίστηκε ο Χεσούς Βελενθουέλα από τη Βενεζουέλα.
The match officials for @FIFAWorldCup Bronze Final have been appointed. 🤝
— FIFA (@FIFAcom) July 16, 2026
- «Επανάσταση των φλαμίνγκο»: Βίαιη καταστολή σε διαδηλώσεις ενάντια στο θέρετρο του Κούσνερ στην Αλβανία
- Φιλίπ Πεταίν: Στις προσταγές μιας ζηλόφθονης Μοίρας
- Δημιουργική λογιστική στις απελάσεις από το υπουργείο Μετανάστευσης
- Κουτσούμπας από Ασπρόπυργο: Μάτι, «Βιολάντα», Τέμπη, Ασπρόπυργος είναι όλα κρατικά και εργοδοτικά εγκλήματα
- Από γεωργικές εργασίες ξεκίνησε η φωτιά στο Δερβένι Θεσσαλονίκης – Συνελήφθη ένας άνδρας
- Τέμπη: Τριάμισι χρόνια μετά τα Τέμπη και το «αυτόματο φρένο» στα τρένα δεν λειτουργεί – Κυνική παραδοχή στη Βουλή




