Η γιορτή σήμερα 20 Ιουνίου περιλαμβάνει δύο πολύ ιδιαίτερα και ηχηρά ονόματα που σίγουρα θα τραβήξουν την προσοχή σας.
Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 20 Ιουνίου
Σύμφωνα με το επίσημο εορτολόγιο, η γιορτή σήμερα ανήκει στους:
Μεθόδιος *
Έκτορας *
*Υπάρχουν και άλλες ημερομηνίες που γιορτάζει αυτό το όνομα
Ποια είναι η γιορτή σήμερα; Τι τιμά η Εκκλησία
Στις 20 Ιουνίου, η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη δύο σπουδαίων ανδρών που έμειναν στην ιστορία για την πίστη, τη σοφία και τη γενναιότητά τους:
Του Αγίου Μεθοδίου, Ιερομάρτυρος Επισκόπου Ολύμπου
Του Αγίου Μάρτυρος Έκτορος
Άγιος Μεθόδιος: Ένας από τους πιο μορφωμένους Ιεράρχες της ιστορίας
Ο Άγιος Μεθόδιος έζησε κατά τον 6ο μ.Χ. αιώνα. Η σπάνια αρετή του και η μεγάλη μόρφωση που τον διέκρινε τον ανέβασαν στον επισκοπικό θρόνο των Πατάρων. Ήταν προικισμένος με σπάνια πνευματικά και διανοητικά χαρίσματα και απέκτησε ασυνήθιστη για την εποχή του μόρφωση πάνω σε φιλοσοφικά και θεολογικά θέματα.
Με τα αξιόλογα συγγράμματά του υπερασπιζόταν τα Ορθόδοξα Δόγματα και στήριζε την Εκκλησία.
Όλα αυτά σε συνδυασμό με τη ζωντανή πίστη, την ενσυνείδητη συμμετοχή του στη θεία λατρεία από την παιδική του ηλικία, το ποιητικό και λογοτεχνικό του τάλαντο και τη φλόγα της προάσπισης των Ορθοδόξων δογμάτων τον κατέστησαν μία από τις σπουδαιότερες θεολογικές και εκκλησιαστικές προσωπικότητες των πρώτων χριστιανικών αιώνων.
Ο Άγιος Έκτορας υπήρξε ένας ακόμη γενναίος μάρτυρας των πρώτων χριστιανικών χρόνων. Μαρτύρησε κατά τη διάρκεια των διωγμών του αυτοκράτορα Διοκλητιανού στην Ελλάδα, καθώς αρνήθηκε να απαρνηθεί την πίστη του και να θυσιάσει στα ρωμαϊκά είδωλα.
Τι δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας για τα αποτελέσματα στις Πανελλαδικές - Από τις 150 θέσεις στη Σχολή Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου καλύφθηκαν μόνο τέσσερις
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής