Αρκάς: «Καλημέρα» στις μέδουσες
«Καλημέρα» μας εύχεται και σήμερα Κυριακή ο Αρκάς με ένα σκίτσο
Καλημέρα μας λέει για άλλη μια ημέρα ο γνωστός σκιτσογράφος Αρκάς, με απολύτως καλοκαιρινή διάθεση. Στο σημερινό σκίτσο, ένα παιδί που απολαμβάνει το μπάνιο του στη θάλασσα εντοπίζει μια μέδουσα να πλησιάζει και της λέει «Σε βλέπω», σαν να την προειδοποιεί να κρατήσει τις αποστάσεις της. Με το γνώριμο χιούμορ του, ο Αρκάς μεταφέρει μια σκηνή που πολλοί λουόμενοι έχουν ζήσει ή φοβηθεί στις καλοκαιρινές τους εξορμήσεις.
Οι μέδουσες στην Ελλάδα φέτος
Την εμφάνισή τους στις ελληνικές ακτές έκαναν και φέτος οι μέδουσες, με εκατοντάδες λουόμενους να έρχονται αντιμέτωποι με διάφορα είδη ανά περιοχή.
Ωστόσο, το χρονικό σημείο της εμφάνισής τους, προκαλεί προβληματισμό στις Αρχές και τους πολίτες, καθώς βρισκόμαστε μόλις στην έναρξη της θερινής περιόδου.
Συγκεκριμένα, οι μέδουσες έχουν προκαλέσει «πονοκέφαλο» στους κατοίκους των περιοχών του Ευβοϊκού Κόλπου, με τις καταγραφές από περιοχές από το λιμάνι της Αρκίτσας, ο Άγιος Νικόλαος Αιδηψού, τα Κανατάδικα Ιστιαίας, η παραλία Πευκί, αλλά και ακτές της Χαλκίδας.
Ποια είδη εντοπίζονται
Σύμφωνα με αναφορές των τελευταίων ημερών, παρατηρείται αυξημένη παρουσία τόσο μωβ όσο και καφέ μεδουσών σε διάφορες θαλάσσιες περιοχές της Εύβοιας, με αρκετές να εντοπίζονται κοντά στις ακτές και την επιφάνεια της θάλασσας.
Η εικόνα που διαμορφώνεται δείχνει ότι το φαινόμενο επηρεάζει κυρίως τμήματα της Βόρειας Εύβοιας, ενώ δεν αποκλείεται οι θαλάσσιες μετακινήσεις των πληθυσμών να οδηγήσουν σε νέες εμφανίσεις και σε άλλες παραλίες του Ευβοϊκού.
Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η παρουσία μεδουσών συνδέεται με τις θαλάσσιες συνθήκες, τα ρεύματα και τις θερμοκρασίες του νερού, παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά την εξάπλωσή τους από περιοχή σε περιοχή.

Σχέδιο για προστατευτικά δίχτυα στις παραλίες
Παράλληλα, οι Αρχές εξετάζουν τη δυνατότητα παρεμβάσεων στις ακτές για την προστασία των λουόμενων.
Όπως έχει γίνει γνωστό, βρίσκεται σε εξέλιξη το έργο της τοποθέτησης ειδικών προστατευτικών διχτυών σε παραλίες της περιοχής.
Στόχος είναι να περιοριστεί η πρόσβαση των μεδουσών σε πολυσύχναστες ακτές και να διασφαλιστούν καλύτερες συνθήκες για τους επισκέπτες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
Live ενημέρωση
Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει real time ενημέρωση για τις εμφανίσεις μεδουσών στις ελληνικές θάλασσες, προκειμένου να ενημερώνονται οι πολίτες πριν την άφιξή τους σε κάποιο παραλιακό σημείο.
- Τι έκανε ο Μοντέρο με τη Δομινικανή Δημοκρατία λίγο πριν τον Ολυμπιακό (vids)
- Όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Επενδύοντας στη νέα εικόνα της πρωτεύουσας και στο μέλλον της αστικής διαμονής
- Πυροπροστασία περιοχών με βιομηχανικούς χώρους: Απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου και ελάχιστος έλεγχος
- «Θα είναι η πιο αιματηρή ταινία μου» – Στο επόμενο έργο του Ντάριο Αρτζέντο πρωταγωνιστεί η Ιζαμπέλ Ιπέρ
- Σπουδές για τον κόσμο που έρχεται: Computer Science και Data Science στο UNIC Athens
- Βραζιλία: Ανησυχεί για πιθανή στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ
- Νέα ομάδα, νέα πόλη, νέος Γιάννης και νέο νούμερο: Ποιον αριθμό επέλεξε ο Αντετοκούνμπο στους Χιτ (pic)
- Η Ουκρανία εκτόξευσε πάνω από 400 drones προς τη Μόσχα πριν από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 07.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-9b5dvrjb05g-unsplash-315x220.jpg)























![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/by-xoce-McV40W0W3Nw-unsplash-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442