Εκτοξεύει απειλές ο αντ’ αυτού, μποξέρ της φακής και ζητά έξοδο διαφυγής. Ο «λύκος» που κατάφερε με την προστασία στρατού να σκίσει με το νύχι ένα t-shirt… ας χαλαρώσει και ας μείνει στις Slapp αγωγές μην καταλήξει να σκίσει κάνα καλσόν
Ενοπλοι σκότωσαν χθες Παρασκευή 17 αγρότες στην πολιτεία Ζάμφαρα της βορειοδυτικής Νιγηρίας, όπως δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ένας τοπικός αξιωματούχος και κάτοικοι της περιοχής (φωτογραφία, επάνω, από το Χ).
Τζιχαντιστικές οργανώσεις και ένοπλες συμμορίες που ειδικεύονται σε απαγωγές για λύτρα τρομοκρατούν κοινότητες στη βόρεια και τη κεντρική Νιγηρία, όπου εξαπολύουν φονικές επιθέσεις και εκβιάζουν αγρότες αξιώνοντας χρηματικά ποσά προκειμένου να τους επιτρέψουν να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους.
«Ελαβα μια αναφορά το πρωί ότι 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην κοινότητα Γκόραν Ναμάγε»
Bandits today June 12, attacked Goran Namaye town in Maradun Local Government Area, Zamfara State.
They killed 17 innocent people, injured several others, and took an unknown number into captivity for ransom.
Οι δράστες της επίθεσης, οι οποίοι επέβαιναν σε μοτοσικλέτες, άνοιξαν πυρ εναντίον αγροτών που εργάζονταν στα χωράφια τους στην απομακρυσμένη κοινότητα Γκόραν Ναμάγε.
Δεκαεπτά άνθρωποι σκοτώθηκαν κι άλλοι πέντε τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.
«Ελαβα μια αναφορά το πρωί ότι 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην κοινότητα Γκόραν Ναμάγε», δήλωσε ο Σανούσι Ντόσαρα, αξιωματούχος της περιοχής Μαράντουν.
«Εχουμε κηδέψει 17 ανθρώπους που σκοτώθηκαν κατά την επίθεση», επιβεβαίωσε ο κοινοτάρχης Αμπουμπακάρ Τζάρα, συμπληρώνοντας ότι πέντε κάτοικοι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων τρεις σοβαρά.
Απαγωγή δεκάδων ατόμων
Την περασμένη Κυριακή, 39 ηλικιωμένοι από ένα χωριό στην ίδια περιοχή απήχθησαν την ώρα που κατευθύνονταν σε καταυλισμό συμμορίας με στόχο να διαπραγματευτούν μια ειρηνευτική συμφωνία, η οποία θα επέτρεπε στα μέλη της κοινότητας να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) προειδοποίησε την Τρίτη ότι η δράση των συμμοριών στη Νιγηρία θα μπορούσε «να επηρεάσει τα έσοδα από τη φορολογία και τις εξαγωγές και να επιδεινώσει τη φτώχεια και την επισιτιστική ανασφάλεια» στη χώρα.
Αυτό το καλοκαίρι, ο θρυλικός Αρσέν Λουπέν γυρίζει την Αττική και όλη την Ελλάδα με μια θεατρική παράσταση για όλη την οικογένεια, όπου το τέλος το αποφασίζεις εσύ!