
Δήμος Αθηναίων: Συνάντηση με φορείς του τουρισμού για τη στάθμευση των τουριστικών λεωφορείων
Κοινό σχέδιο δράσης για μια πιο λειτουργική και προσβάσιμη Αθήνα.
Ζητήματα που αφορούν τη στάθμευση και την κυκλοφορία των τουριστικών λεωφορείων στο κέντρο της Αθήνας βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης εργασίας που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΔΑΕΜ Α.Ε., με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Δήμου Αθηναίων και της Γενικής Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕΠΟΕΤ).
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΑΕΜ Α.Ε. Λάζαρος Καραούλης, η Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και Κοινοχρήστων Χώρων Ελένη Ζωντήρου και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΓΕΠΟΕΤ με επικεφαλής τον πρόεδρό της, Άρη Μαρίνη.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης εξετάστηκαν τα θέματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των τουριστικών μεταφορών, ιδιαίτερα σε περιόδους αυξημένης τουριστικής κίνησης, όταν η ζήτηση για χώρους στάθμευσης και η επιβάρυνση του οδικού δικτύου της πρωτεύουσας αυξάνονται σημαντικά.
Παρουσιάστηκαν επίσης οι ψηφιακές δυνατότητες διαχείρισης και παρακολούθησης των διαθέσιμων θέσεων στάθμευσης, με στόχο την καλύτερη οργάνωση της κίνησης των τουριστικών λεωφορείων και τη βελτίωση της λειτουργίας του συστήματος μεταφορών στο κέντρο της πόλης, με τον Διευθύνων Σύμβουλο της ΔΑΕΜ κ. Λάζαρο Καραούλη να δηλώνει ότι «η ψηφιακή μετάβαση της Αθήνας περνά μέσα από έργα με ουσιαστικό αντίκτυπο» και ότι «Στόχος μας στη ΔΑΕΜ είναι να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε εργαλεία που προάγουν τη βιώσιμη κινητικότητα και αναβαθμίζουν την εμπειρία της Αθήνας για κατοίκους και επισκέπτες».
Σύμφωνα με τις δύο πλευρές, κοινός στόχος είναι η αναζήτηση πρακτικών λύσεων για ένα διαχρονικό ζήτημα που επηρεάζει τόσο την εξυπηρέτηση των επισκεπτών όσο και την καθημερινότητα των κατοίκων και των επαγγελματιών της Αθήνας.
Μεταξύ των θεμάτων που τέθηκαν ήταν η καταγραφή και αξιολόγηση των υφιστάμενων χώρων στάθμευσης, η διερεύνηση τρόπων καλύτερης αξιοποίησής τους, καθώς και η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δημοτικών υπηρεσιών και των επαγγελματιών του τουρισμού.
Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν να συνεχιστεί ο διάλογος με στόχο τη διαμόρφωση ενός πιο ολοκληρωμένου πλαισίου διαχείρισης της κυκλοφορίας και στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων, σε μια περίοδο κατά την οποία η αυξημένη τουριστική δραστηριότητα δημιουργεί νέες απαιτήσεις για τις υποδομές και τη λειτουργία της πόλης.
*πηγή φωτογραφίας: Δήμος Αθηναίων
- Γιώργος Λιβάνης: Ποιο πρόβλημα υγείας τον ανάγκασε να ακυρώσει τις εμφανίσεις του
- Μεσσηνία: Συνελήφθησαν τρεις άνδρες για εμπρησμούς – Πυροσβέστης και πρώην κοινοτάρχης ανάμεσά τους
- Η κριτική σκέψη δεν αρκεί στην εποχή της AI – Γιατί δεν είναι μόνο θέμα μάθησης αλλά και δημοκρατίας
- Μητσοτάκης: Στήνει αφήγημα δικαίωσης μετά την έκθεση της ΕΕ για το Κράτος Δικαίου – Πυρά στην αντιπολίτευση
- Μαύρος καπνός σκεπάζει τη Μόσχα: Συγκλονιστικές εικόνες μετά τις επιθέσεις της Ουκρανίας στη Ρωσία – 8 νεκροί
- Γαλλικά ΜΜΕ: «Ο Παναθηναϊκός παρακολουθεί την περίπτωση Φρανσίσκο»

