
ΗΠΑ – Ιράν: Δεν θα αποδεσμεύσει ιρανικά περιουσιακά στοιχεία πριν υπάρξει συμφωνία, δήλωσε ο Τραμπ
Νέα συνέντευξη έδωσε ο Ντόναλντ Τραμπ - Ψήφισμα των ΗΠΑ στον ΔΟΑΕ για τα πυρηνικά του Ιράν
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του στην εκπομπή «Meet the Press» του NBC News ότι δεν θα αποδεσμεύσει τα περιουσιακά στοιχεία του Ιράν ούτε θα άρει τις κυρώσεις πριν από τη σύναψη ειρηνευτικής συμφωνίας.
Ο Τραμπ σημείωσε ότι δεν απαιτεί ο Λίβανος να συμμετάσχει σε μια βραχυπρόθεσμη συμφωνία με την Τεχεράνη
Τη δήλωση του Αμερικανού προέδρου αναμεταδίδει και το Reuters.
Ο Τραμπ πρόσθεσε ότι θα εξετάσει αυτά τα μέτρα αφού επιτευχθεί συμφωνία.
«Αυτό θα γίνει μετά», τόνισε. «Ναι. Αν συμπεριφερθούν σωστά, αν κάνουν καλή δουλειά, θα αρχίσουμε να συζητάμε. Ναι», απάντησε σε σχετική ερώτηση.
Ο Τραμπ σημείωσε ότι δεν απαιτεί ο Λίβανος να συμμετάσχει σε μια βραχυπρόθεσμη συμφωνία με την Τεχεράνη.
Δείτε σχετική ανάρτηση:
Trump said any new agreement with Iran would not immediately unfreeze Iranian assets.
«That comes after,» Trump said. «If they behave, if they do a good job, we start talking.»
Source: NBC News
— Clash Report (@clashreport) June 7, 2026
Από τη δική του μεριά, το Ιράν έχει ξεκαθαρίσει ότι μια ειρηνευτική συμφωνία θα πρέπει να αφορά όλα τα μέτωπα.
Ο Τραμπ, στην ίδια συνέντευξη, σχολίασε ότι οι τωρινοί ηγέτες του Ιράν είναι «πολύ έξυπνοι» και «περισσότερο λογικοί» από τους προκατόχους τους.
Ψήφισμα ΗΠΑ για τα πυρηνικά του Ιράν
Ένα σχέδιο ψηφίσματος των ΗΠΑ προετοιμάστηκε κι έχει αποσταλεί σε άλλες χώρες του συμβουλίου του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) πριν από μία συνεδρίασή του, που θα πραγματοποιηθεί μέσα στην εβδομάδα, απαιτώντας από το Ιράν να παρέχει «συγκεκριμένες πληροφορίες» για τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του που έχουν βομβαρδιστεί, αλλά και για τα αποθέματα εμπλουτισμένου ουρανίου.
Το Ιράν πρέπει «να παρέχει στη ΔΥΑΕ συγκεκριμένες πληροφορίες για τον απολογισμό πυρηνικού υλικού, αλλά και τις ασφαλείς πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Ιράν», και «να καταστήσει δυνατή για την ΔΥΑΕ, κάθε πρόσβαση που θα απαιτήσει για την επαλήθευση των πληροφοριών» χωρίς καθυστέρηση.
Το κείμενο του σχεδίου ψηφίσματος διαβάστηκε σήμερα από το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
- Βίντεο ντοκουμέντο από τη διαρροή αερίου σε πρατήριο καυσίμων στον Πειραιά
- Όταν η Μαίρη Λίντα ξεσήκωσε τον Λευκό Οίκο με τον Μανώλη Χιώτη
- Επιστήμονες ανακάλυψαν τον πρώτο μεταδοτικό καρκίνο σε ψάρια
- Συνομιλίες του επικεφαλής της Μοσάντ με τον ομόλογό του της CIA στις ΗΠΑ
- Μουντιάλ 2026: Ο Γκάβι πήρε θέση υπέρ του Παρέδες στο ενδεχόμενο τιμωρίας του από τη FIFA
- Πολιτική Προστασία: 11 κλήσεις για θερμές εργασίες δέχθηκε η Πυροσβεστική – 50 φωτιές αντιμετωπίστηκαν το τελευταίο 24ωρο




