Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε η Μίρα Αντρέεβα τον τελικό τουΡολάν Γκαρός, με τη Ρωσίδα να επικρατεί εύκολα της Πολωνής, Μάγια Τσβαλίνσκα, με 2-0 σετ (6-3, 6-2) και να κατακτά για πρώτη φορά στην καριέρα της το βαρύτιμο τρόπαιο του γαλλικού Όπεν, αλλά και πρώτη φορά Grand Slam γενικότερα.
Η Αντρέεβα επιβεβαίωσε στο κορτ του «Philippe-Chatrier» τον τίτλο του φαβορί και έφτασε με σχετική άνεση στον σπουδαιότερο τίτλο της καριέρας της, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τη φετινή έκπληξη της διοργάνωσης, Μάγια Τσβαλίνσκα. Η Πολωνή ξεκίνησε το Ρολάν Γκαρός από τα προκριματικά και από το Νο. 114 της παγκόσμιας της WTA, αλλά κατάφερε να φτάσει μέχρι τον μεγάλο τελικό, κερδίζοντας χρήματα και σχεδόν 100 θέσεις στη βαθμολογία, καθώς την Δευτέρα θα βρεθεί στο Νο. 21.
Η Ρωσίδα τενίστρια, με τον τίτλο που κατέκτησε σήμερα έγινε η 4η νεότερη πρωταθλήτρια στην ιστορία του Ρολάν Γκαρός (19 ετών και 38 ημερών), μετά τις μετά τις Μόνικα Σέλες (16 ετών, 189 ημερών), Αράντχα Σάντσες Βικάριο (17 ετών, 174 ημερών) και Στέφι Γκραφ (17 ετών, 357 ημερών), αλλά και η νεότερη παίκτρια που κατακτά Grand Slam στα τελευταία 5 χρόνια, δηλαδή από το 2021 και το US Open, το οποίο είχε κερδίσει η Εμμα Ραντουκάνου σε ηλικία 18 ετών και 302 ημερών.
Οι δύο τενίστριες ξεκίνησαν νευρικά το παιχνίδι και είχαμε αλλεπάλληλα μπρέικ στα πρώτα τέσσερα γκέιμ. Η Τσαβαλίνσκα στη συνέχεια κράτησε το σερβίς της και προηγήθηκε με 3-2, αλλά η Αντρέεβα απάντησε για το 3-3 και με μπρέικ έκανε το 4-3.
Στο δεύτερο σετ η νεαρή Ρωσίδα ξεκίνησε εντυπωσιακά και με δύο συνεχόμενα μπρέικ προηγήθηκε με 5-0, βάζοντας τις βάσεις για τη νίκη. Η Πολωνή πήρε δύο γκέιμ για το 5-2, αλλά η Αντρέεβα με νέο μπρέικ έκανε το 6-2 και έφτασε στο 2-0, που της έδωσε το βαρύτιμο τρόπαιο.
Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρουσιάζει το έργο σύγχρονου χοροθεάτρου της Βαλεντίνης Γιαννοπούλου MyCenae. Μια παράσταση για τον μύθο των Ατρειδών. Για μια και μοναδική βραδιά την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου στις 20.30