
Κίνα: Το Πεκίνο υπόσχεται να τιμωρήσει αυστηρά τους υπεύθυνους για το δυστύχημα σε ανθρακωρυχείο
Πρόκειται για το χειρότερο δυστύχημα σε ορυχείο στην Κίνα τα τελευταία 17 χρόνια - Έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 90 άνθρωποι
Η κυβέρνηση στην Κίνα ξεκίνησε μια «ανένδοτη» έρευνα σχετικά με την έκρηξη που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 90 ανθρώπους σε ένα ανθρακωρυχείο στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, υποσχόμενη να τιμωρήσει «αυστηρά» τους υπεύθυνους, μετέδωσε σήμερα, Σάββατο, το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.
«Ως απάντηση στην έκρηξη αερίου που σημειώθηκε στο ανθρακωρυχείο του Λιουσενγιού, ιδιοκτησίας του ομίλου Shanxi Tongzhou, η ερευνητική ομάδα δυστυχημάτων του Συμβουλίου Κρατικών Υποθέσεων θα διεξάγει μια ενδελεχή και ανένδοτη έρευνα», αναφέρει το πρακτορείο.
Αυστηρή τιμωρία για τους υπεύθυνους
«Οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν αυστηρά σε συμφωνία με τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς», σημειώνεται στην ανακοίνωση.
Επιπλέον, η κινεζική κυβέρνηση διέταξε μία εκστρατεία καταστολής σε εθνική κλίμακα των παράνομων επιχειρήσεων εξορύξεων.
«Όλες οι αρμόδιες περιφέρειες και αρχές δεσμεύτηκαν να διεξάγουν ευρείες επιχειρήσεις καταστολής εναντίον των παράνομων δραστηριοτήτων, να ερευνήσουν και να επιβάλουν αυστηρές κυρώσεις» σε βάρος των υπεύθυνων, διευκρίνισε το Xinhua.
Τουλάχιστον 90 εργάτες σκοτώθηκαν και 123 τραυματίσθηκαν
Πρόκειται για το χειρότερο δυστύχημα σε ορυχείο στην Κίνα τα τελευταία 17 χρόνια. Συνολικά, 247 ανθρακωρύχοι εργάζονταν κάτω από τη γη στο ορυχείο του Λιουσενγιού, όταν σημειώθηκε η έκρηξη χθες το βράδυ. Σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV, τουλάχιστον 90 εργάτες σκοτώθηκαν και 123 άλλοι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο για να τους παρασχεθεί βοήθεια, τέσσερις εκ των οποίων βρίσκονται σε σοβαρή ή κρίσιμη κατάσταση.
Οι υπηρεσίες διάσωσης και πρώτων βοηθειών έχουν αναπτύξει 755 μέλη τους στο σημείο για να συνδράμουν στις επιχειρήσεις.
Ο Γουανγκ Γιονγκ, ένας εργάτης που τραυματίστηκε στο δυστύχημα, αφηγήθηκε στο CCTV πως είδε ένα σύννεφο καπνού και μύρισε θείο. Προτού χάσει τις αισθήσεις του, θυμήθηκε πως είδε ανθρώπους να πνίγονται από τον καπνό.
- Γιώργος Λιβάνης: Ποιο πρόβλημα υγείας τον ανάγκασε να ακυρώσει τις εμφανίσεις του
- Μεσσηνία: Συνελήφθησαν τρεις άνδρες για εμπρησμούς – Πυροσβέστης και πρώην κοινοτάρχης ανάμεσά τους
- Η κριτική σκέψη δεν αρκεί στην εποχή της AI – Γιατί δεν είναι μόνο θέμα μάθησης αλλά και δημοκρατίας
- Μητσοτάκης: Στήνει αφήγημα δικαίωσης μετά την έκθεση της ΕΕ για το Κράτος Δικαίου – Πυρά στην αντιπολίτευση
- Μαύρος καπνός σκεπάζει τη Μόσχα: Συγκλονιστικές εικόνες μετά τις επιθέσεις της Ουκρανίας στη Ρωσία – 8 νεκροί
- Γαλλικά ΜΜΕ: «Ο Παναθηναϊκός παρακολουθεί την περίπτωση Φρανσίσκο»





