Κυριακή 17 Μαϊου 2026
weather-icon 25o
Καιρός: Με βροχές μπαίνει το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου – Τι δείχνουν τα μοντέλα για πρώιμο καύσωνα

Καιρός: Με βροχές μπαίνει το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου – Τι δείχνουν τα μοντέλα για πρώιμο καύσωνα

Σύμφωνα με τους προγνωστικούς χάρτες εβδομαδιαίας τάσης, ο καιρός δεν αναμένεται να είναι καλοκαιρινού τύπου στο διάστημα από 18 Μαΐου έως 1η Ιουνίου, αναφέρει ο Θοδωρής Κολυδάς

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

Τοπικές βροχές και θερμοκρασίες που θα κινούνται χαμηλότερα από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά που θα παρουσιάσει ο καιρός την προσεχή εβδομάδα, σύμφωνα με τον Θοδωρή Κολυδά.

«Οι προγνωστικοί χάρτες εβδομαδιαίας τάσης δεν δείχνουν προς το παρόν εγκατάσταση καλοκαιρινού τύπου καιρού στη χώρα μας» αναφέρει στο άρθρο του που συνοδεύει την ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Την προσεχή εβδομάδα «τα φαινόμενα θα εκδηλώνονται κυρίως τις θερμές ώρες της ημέρας» λέει ο Κολυδάς

YouTube thumbnail

Ειδικότερα, ο έγκριτος μετεωρολόγος σημειώνει ότι την εβδομάδα 18 – 25 Μαΐου διακρίνεται σήμα αυξημένου υετού στην περιοχή της Ελλάδας και των Βαλκανίων, με τοπικές βροχές, όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ηπειρωτικά, με μεγαλύτερη πιθανότητα στα κεντρικά και βόρεια τμήματα.

Η αστάθεια πιθανότατα θα έχει πιο ανοιξιάτικο χαρακτήρα, δηλαδή «φαινόμενα που εκδηλώνονται κυρίως τις θερμές ώρες της ημέρας», σημειώνει ο κ. Κολυδάς.

Την εβδομάδα που ακολουθεί το φαινόμενο εξασθενεί, αλλά όχι πλήρως. Αυτό σημαίνει ότι ενδέχεται να εκδηλωθούν «πρόσκαιρα τοπικά φαινόμενα, όπως τοπικές μπόρες, κυρίως στα ηπειρωτικά και ορεινά, αλλά μάλλον με πιο περιορισμένη ένταση και έκταση σε σχέση με την πρώτη εβδομάδα».

Καιρός: Πώς θα κινηθούν οι θερμοκρασίες

Οι θερμοκρασίες θα κινηθούν χαμηλότερα από τα κανονικά επίπεδα για την εποχή, ιδιαίτερα στα ανατολικά της χώρας, στο Αιγαίο και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Ωστόσο, τονίζει ο κ. Κολυδάς, «δεν μιλάμε για χειμωνιάτικη ψυχρή εισβολή, αλλά για μια δροσερή ανοιξιάτικη περίοδο, με θερμοκρασίες συγκρατημένες και χωρίς αξιόλογο θερμό επεισόδιο».

Για τη δεύτερη εβδομάδα, 25 Μαΐου – 1 Ιουνίου, από τη συνολική εικόνα δεν προκύπτει ισχυρό σήμα για πρώιμο καύσωνα ή παρατεταμένη θερμή εισβολή στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 17 Μαϊου 2026
Cookies