Τετάρτη 06 Μαϊου 2026
weather-icon 21o
Κυκλοφόρησε το πρώτο trailer της ταινίας για τη ζωή του Άντονι Μπουρντέν

Κυκλοφόρησε το πρώτο trailer της ταινίας για τη ζωή του Άντονι Μπουρντέν

Περίπου 8 χρόνια έχουν περάσει από τότε που ο διάσημος σεφ και συγγραφέας Άντονι Μπουρντέν έβαλε τέλος στη ζωή του

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

Ήταν αρχές καλοκαιριού του 2018, όταν ο Άντονι Μπουρντέν βρισκόταν στη βορειοανατολική Γαλλία, καθώς ετοίμαζε το νέο επεισόδιο του Parts Unknown – θα ήταν αφιερωμένο στο Στρασβούργο. Στις 8 Ιουνίου, όταν ο Ερίκ Ριπέρ (συνεργάτης και φίλος του) μπήκε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του, καθώς ανησύχησε που δεν απαντούσε στις κλήσεις του, βρήκε το άψυχο σώμα του. Ο διάσημος σεφ, συγγραφέας και είδωλο της γαστρονομίας είχε βάλει τέλος στη ζωή του στα 61 του χρόνια.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Friends of Anthony Bourdain (@friendsofanthonybourdain)

Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη, όχι μόνο στους κύκλους της μαγειρικής, αλλά σε όλο τον κόσμο. Άλλωστε, ο Άντονι Μπουρντέν δεν ήταν απλά ένα αστέρι της μικρής οθόνης – στα μάτια πολλών ήταν «ένας από εμάς». Ένας άνθρωπος με αδυναμίες, κολλήματα, τρέλα, αυθορμιτισμό: πράγματα για τα οποία μιλούσε ανοιχτά.

Από τότε έχουν περάσει περίπου 8 χρόνια και πλέον είναι όλα έτοιμα ώστε να κυκλοφορήσει η βιογραφική του ταινία – ένα φιλμ που θα επικεντρώνεται στο ξεκίνημα της πορείας του. Το Tony θα βγει στις σκοτεινές αίθουσες τον Αύγουστο, ωστόσο εδώ και λίγες ώρες πήρα μια γεύση από την κυκλοφορία του trailer.

YouTube thumbnail

Ο Ντόμινικ Σέσα, η αποκάλυψη της ταινίας The Holdovers, υποδύεται τον 19χρονο Μπουρντέν, την εποχή που πιάνει την πρώτη του δουλειά σε μια κουζίνα στο Κέιπ Κοντ, στα μέσα της δεκαετίας του ’70.

«Στη πραγματικότητα δεν είμαι μάγειρας. Συγγραφέας είμαι. Αλλά είπα ότι ξέρω να μαγειρεύω», ακούγεται να λέει στο τρέιλερ, πασχίζοντας να βρει τη θέση του μέσα στο κόσμο της γαστρονομίας.

Στο πλευρό του πρωταγωνιστούν οι Αντόνιο Μπαντέρας, Εμίλια Τζόουνς, Νταγκμάρα Ντομίντσικ, Μόνικα Ρέϊμουντ, Λίο Γούντολ και Σταύρος Χαλκιάς.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Ματ Τζόνσον, σε σενάριο των Τοντ Μπάρτελς και Λου Χάου. Ο Καναδός δημιουργός που κέρδισε τις εντυπώσεις με το «BlackBerry» επέλεξε τον Σέσα λόγω των κοινών τους σημείων με τον Μπουρντέν.

«Είναι από το Τζέρσεϊ και οι δύο φοίτησαν σε ιδιωτικά σχολεία χωρίς να προσαρμοστούν ποτέ, δύο πνεύματα ανήσυχα και σε διαρκή αναζήτηση» είπε στο Entertainment Weekly.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eric Ripert (@ericripert)

Οι διαχειριστές της κληρονομιάς του Μπουρντέν στήριξαν την ταινία, επισημαίνοντας πως δεν πρόκειται για μια τυπική βιογραφία που προσπαθεί να συνοψίσει μια ολόκληρη ζωή.

«Η ταινία εστιάζει σε ένα μεταμορφωτικό καλοκαίρι του 1975 στο Πρόβινσταουν της Μασαχουσέτης. Πρόκειται για μια καλλιτεχνική προσέγγιση σε μια περίοδο της ζωής του που παραμένει σε κάποιο βαθμό άγνωστη. Ελπίζουμε να λειτουργήσει ως υπενθύμιση ότι κάθε ταξίδι έχει μια αφετηρία και να αναδείξει τον άνθρωπο που μας έμαθε να γινόμαστε καλύτεροι εξερευνητές στα δικά μας μονοπάτια», συμπλήρωσαν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 06 Μαϊου 2026
Cookies