Ο Τραμπ απειλεί με «μεγάλο τελωνειακό δασμό» τη Βρετανία εάν δεν καταργήσει φόρο ψηφιακών υπηρεσιών
«Αν δεν καταργήσουν» τον φόρο ψηφιακών υπηρεσιών (2%), «πιθανόν θα επιβάλλουμε μεγάλο δασμό στο ΗΒ», απειλεί ο Τραμπ, λίγα 24ωρα πριν από την επίσκεψη του βασιλιά Καρόλου στις ΗΠΑ.
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διεμήνυσε χθες Πέμπτη ότι οι ΗΠΑ θα προχωρήσουν σε αντίποινα επιβάλλοντας «μεγάλο τελωνειακό δασμό» στη Βρετανία αν η κυβέρνησή της συνεχίσει να βάζει στο στόχαστρο, κατ’ αυτόν, αμερικανικούς κολοσσούς της τεχνολογίας — όπως οι Apple, Google (Alphabet) και Facebook (Meta) — με τον φόρο ψηφιακών υπηρεσιών που εφαρμόζει (στη φωτογραφία αρχείου του Reuters/Carl Court, επάνω, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Κιρ Στάρμερ, αριστερά, με τον Ντόναλντ Τραμπ).
«Αν δεν καταργήσουν τον φόρο, πιθανόν θα επιβάλλουμε μεγάλο δασμό στο ΗΒ»
Η Βρετανία θέσπισε τον φόρο ψηφιακών υπηρεσιών (2%) το 2020. Το μέτρο έχει επικριθεί έντονα και επανειλημμένα από τον ρεπουμπλικάνο πρόεδρο Τραμπ, όπως και από τον δημοκρατικό προκάτοχό του Τζο Μπάιντεν.
«Αν δεν καταργήσουν τον φόρο, πιθανόν θα επιβάλλουμε μεγάλο δασμό στο ΗΒ», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.
🚨 BREAKING: Donald Trump says he will probably put a “big tariff” on the UK if it doesn’t drop the digital services tax
“We don’t like it when they target American companies… they better be careful” pic.twitter.com/uxbXelaJm5
— Politics UK (@PolitlcsUK) April 23, 2026
Επίσκεψη Καρόλου
Διατύπωσε την απειλή λίγα 24ωρα πριν από την επίσκεψη του βασιλιά Καρόλου στις ΗΠΑ, την ερχόμενη εβδομάδα.
Κατά την άποψη του ρεπουμπλικάνου δισεκατομμυριούχου, ο βρετανός μονάρχης — τύποις αρχηγός του κράτους — θα μπορούσε να βοηθήσει να αποκατασταθεί η διμερής σχέση, που γνωρίζει ασυνήθιστες εντάσεις τους τελευταίους μήνες.
Πηγή: ΑΠΕ
- Δήμιοι και δεσμοφύλακες
- H ηδονιστική και πολιτική δόξα των βραδινών εξόδων – Από τους κήπους αναψυχής του 18ου αιώνα στο dance floor
- «Εκρηκτικό προηγούμενο»: Η απάντηση Αραγτσί μετά τις δηλώσεις Τραμπ για τα ιρανικά παγωμένα στοιχεία
- Διακοπές: Που ξόδεψαν 3,68 δισ. οι Έλληνες τουρίστες – Η μέση ημερήσια δαπάνη [γραφήματα]
- Ολυμπιακός: Πέμπτο φιλικό ματς, αντίπαλος η Αντβέρπ
- Ο Βέρνερ Χέρτζογκ έδωσε την πρώτη γεύση της επερχόμενης ταινίας του – Η συμμέτοχη στο Φεστιβάλ Βενετίας
- Εθνική πόλο: Πότε θα διεξαχθεί ο ημιτελικός του Super Final με την Ιταλία
- Σύρος: Συνεχίζεται το θρίλερ με τη δολοφονία της 42χρονης διασώστριας – Τι εξετάζουν οι Αρχές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 24.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/paul-n5gFu17iYug-unsplash-1-315x220.jpg)



































![Διακοπές: Που ξόδεψαν 3,68 δισ. οι Έλληνες τουρίστες – Η μέση ημερήσια δαπάνη [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-372-315x220.jpg)











































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442