
Ιράκ: Ελεύθερη η αμερικανίδα δημοσιογράφος Σέλι Κίτελσον
Η Αμερικανίδα δημοσιογράφος Σέλι Κίτελσον, η οποία είχε απαχθεί απελευθερώθηκε.
Η ιρακινή οργάνωση Κατάεμπ Χεζμπολά, προσκείμενη στο Ιράν, απελευθέρωσε χθες Τρίτη την αμερικανίδα δημοσιογράφο Σέλι Κίτελσον, η οποία απήχθη μέσα στον Μάρτιο, ανακοίνωσαν η παράταξη και η κυβέρνηση των ΗΠΑ.
«Είμαστε ανακουφισμένοι που αυτή η Αμερικανίδα είναι πλέον ελεύθερη και εργαζόμαστε για να διευκολύνουμε την αναχώρησή της από το Ιράκ με κάθε ασφάλεια»
Η απελευθέρωσή της αναγγέλθηκε από την οργάνωση μερικές ώρες προτού η Ουάσιγκτον και η Τεχεράνη συμφωνήσουν να κηρύξουν κατάπαυση του πυρός, έπειτα από πέντε και πλέον εβδομάδες πολέμου στη Μέση Ανατολή.
«Αποφασίσαμε να απελευθερώσουμε την αμερικανίδα κατηγορούμενη Σέλι Κίτελσον υπό τον όρο θα εγκαταλείψει αμέσως τη χώρα», ανέφερε σε σύντομη ανακοίνωσή του ο Αμπού Μουτζάχιντ αλ Ασάφ, αξιωματούχος της οργάνωσης αρμόδιος για ζητήματα ασφαλείας.
Πρόσθεσε πως πρόκειται για χειρονομία κατ’ εξαίρεση η οποία «δεν θα επαναληφθεί» καθώς «βρισκόμαστε σε πόλεμο που διεξάγει ο σιωνιστοαμερικανός εχθρός εναντίον του ισλάμ, και σε αυτή την κατάσταση, πολλές θεωρήσεις εγκαταλείπονται».
Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο επιβεβαίωσε την εξέλιξη μέσω X. «Είμαστε ανακουφισμένοι που αυτή η Αμερικανίδα είναι πλέον ελεύθερη και εργαζόμαστε για να διευκολύνουμε την αναχώρησή της από το Ιράκ με κάθε ασφάλεια», ανέφερε.
Πηγή του Γαλλικού Πρακτορείου στα ιρακινά σώματα ασφαλείας δήλωνε την 1η Απριλίου ότι συνελήφθη μέλος παράταξης προσκείμενης στο Ιράν που συνδεόταν με την απαγωγή της αμερικανίδας δημοσιογράφου.
Ο αμερικανός ΥΠΕΞ Ρούμπιο είχε πει ότι η Σέλι Κίτελσον απήχθη από την οργάνωση Κατάεμπ Χεζμπολά («Ταξιαρχίες της Χεζμπολά»), που είναι καταχωρισμένη στη μαύρη λίστα των ΗΠΑ.
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν είχε δημοσιοποιήσει το όνομα της ενδιαφερόμενης, που όμως ανέφεραν οργανώσεις υπεράσπισης της ελευθεροτυπίας, όπως και μέσα ενημέρωσης για τα οποία εργάζεται. Η δημοσιογράφος με έδρα τη Ρώμη καλύπτει την επικαιρότητα για λογαριασμό διαφόρων μέσων, όπως για παράδειγμα ο ιστότοπος Al Monitor.
- Θεσσαλονίκη: Έτρεχε με 163 χλμ./ώρα στην εθνική οδό Μουδανιών – Συνελήφθη 18χρονος
- Πόσα εμβόλια χρειάζονται οι ενήλικες; Περισσότερα από όσα νομίζετε
- ΝΒΑ: Μια νίκη μακριά από τα ημιτελικά το Κλίβελαντ, μείωσαν Χιούστον και Ντιτρόιτ (vids)
- Ο Νταν Ριντ έχει μερικά πράγματα να πει για το Michael και τον Μάικλ Τζάκσον
- Φαραντούρης: Ανακοίνωσε τη συμπόρευσή του με το ΠΑΣΟΚ
- Προειδοποίηση της ΔΟΕ: Νομικοί κίνδυνοι για ΛΟΑΤΚΙ+ αθλητές στη Σενεγάλη




