Volley League: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός, πράξη 3η στο Μετς
Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο Μετς και με νίκη προκρίνεται στους τελικούς του πρωταθλήματος, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» θα παίξουν το τελευταίο τους χαρτί.
Το τρίτο κατά σειρά ντέρμπι «αιωνίων» στο Μετς σηματοδοτεί την 7η εφετινή αναμέτρηση Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού και τρίτη κατά σειρά στα ημιτελικά των πλέι οφ. (γυμναστήριο Μετς, Αθήνα, 3ος ημιτελικός πλέι οφ 2025-26, 1/4, 21:15, ΕΡΤ-ΣΠΟΡ, Διαιτητές: Νικάκης, Γεωργιάδης)
Οι «πράσινοι» θέλουν να εκμεταλλευτούν το σπάσιμο της έδρας του Ολυμπιακού και με νίκες 3-0 να προκριθούν στον τελικό όπου και πάλι με πλεονέκτημα έδρας θα αντιμετωπίσουν τον Μίλωνα ή τον ΠΑΟΚ. Εκτός των άλλων θα έχουν και χρόνο ξεκούρασης και προετοιμασίας καθώς στο άλλο ημιτελικό ζευγάρι θα χρειαστεί τουλάχιστον και ο αγώνας του Σαββάτου 4 Απριλίου.
Ο Ουκρανός ακραίος Νμτιτρο Γιάντσουκ που ήταν από τους πιο φορμαρισμένους παίκτες στους δύο προηγούμενους ημιτελικούς δήλωσε: «Πετύχαμε μια πολύ σημαντική νίκη με ανατροπή στην έδρα του Ολυμπιακού και δείχνουμε χαρακτήρα σε πολύ σημαντικά παιχνίδια. Είχαμε την ψυχραιμία και την ποιότητα να πάρουμε ένα πού δύσκολο ματς, όμως αυτό δεν αρκεί καθώς θα πρέπει να δώσουμε συνέχεια στις νίκες την Τετάρτη, στην έδρα μας και να περάσουμε στους τελικούς. Με τη βοήθεια των φιλάθλων μας θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό».
Ο Ολυμπιακός μη έχοντας να χάσει τίποτα είναι αποφασισμένος να τα παίξει όλα για όλα και να ξεκινήσει τη μεγάλη αντεπίθεση για την ανατροπή. Για να το πετύχει αυτό θα πρέπει να νικήσει τον Παναθηναϊκό στο Μετς που έχει να το κάνει από τις 2 Νοεμβρίου 2024.
Ο Αργεντινός πασαδόρος του Ολυμπιακού Μαξιμιλιάνο Καβάνα δήλωσε: «Μία ακόμη μάχη. Παρότι είμαστε πίσω με 2-0 στη σειρά των ημιτελικών, ξέρουμε και πιστεύουμε ότι μπορούμε να ανατρέψουμε τα πράγματα. Θα είναι δύσκολο στο γήπεδό τους, αλλά θα πάμε εκεί, για να κερδίσουμε το ματς και να επεκτείνουμε τη σειρά».
Η παράδοση των αναμετρήσεων
Από το 1998 που καθιερώθηκε στο πρωτάθλημα το νέο σύστημα καταγραφής πόντων έχουν γίνει 90 αγώνες πρωταθλήματος και ο Ολυμπιακός προηγείται στις νίκες 51-39. Ο Παναθηναϊκός στους αγώνες πρωταθλήματος έχει σερί νικών 8-0. Μέσα στη σεζόν 2025-26 οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν για 7η φορά. Ο Παναθηναϊκός έχει 4 νίκες για το πρωτάθλημα και ο Ολυμπιακός ΟΝΕΧ νίκησε στο Σούπερ Καπ και στον ημιτελικό του Σούπερ Καπ και Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς.
- Stoiximan GBL: Αναβλήθηκε το Περιστέρι – Άρης
- «Καμπάνα» 5 εκατομμυρίων ευρώ στη Χάποελ Τελ Αβίβ από τη Euroleague
- Το «my way» του Γιοβάνοβιτς θα εξαρτηθεί από τα «εξάρια»
- «Θέλει να πάρει τον Σορτς από τον Παναθηναϊκό η Μακάμπι»
- Το «καλώς τον» του Τριάντη και η σιγουριά των Τζολάκη, Ρέτσου, Τζόλη
- Οι πιθανοί προορισμοί του Αντετοκούνμπο και η ημερομηνία-κλειδί για τους Μπακς
- «Εθνικό σοκ» και «ντροπή»: Η αποτυχία της Εθνικής Ιταλίας όπως αποτυπώθηκε στα ΜΜΕ της χώρας (pics)
- Τσιμίκας και Σομποσλάι τα είπαν μετά το Ουγγαρία-Ελλάδα (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 01.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/vitaly-gariev-ngN4CTsIBjE-unsplash-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442