
Υπόθεση Πελικό στην Βραζιλία: Αστυνομική επιχείρηση εναντίον δικτύων που διένειμαν βίντεο με βιασμούς
Η αστυνονία στην Βραζιλία εξάρθωσε διεθνές κύκλωμα που διένειμε βίντεο με βιασμούς γυναικών, πιθανώς ναρκωμένων, τα οποία γύριζαν συχνά οικείοι τους
Τρεις άνθρωποι συνελήφθησαν την Τρίτη στην Βραζιλία, στο πλαίσιο μίας επιχείρησης κατά διεθνών δικτύων που διένειμαν βίντεο με βιασμούς γυναικών, πιθανώς ναρκωμένων, τα οποία γύριζαν συχνά οικείοι τους, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) επικαλούμενο μια αστυνομική πηγή.
Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Αστυνομία, αυτή η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε έπειτα από μία έρευνα που ξεκίνησε τον περασμένο χρόνο, με τη συνεργασία της Europol και αφορούσε «20 χώρες», οι οποίες δεν διευκρινίστηκαν.
Η έρευνα επικεντρώνεται σε «διακρατικά δίκτυα που μεταδίδουν και ανταλλάσσουν βίντεο με σεξουαλικές κακοποιήσεις που διαπράχθηκαν σε βάρος γυναικών, οι οποίες βρίσκονταν υπό νάρκωση», εξήγησε η Ομοσπονδιακή Αστυνομία σε ένα δελτίο Τύπου.
Μια αστυνομική πηγή είπε στο AFP ότι «σε πολλές περιπτώσεις, οι δράστες διατηρούσαν μια σχέση εμπιστοσύνης με τα θύματα, είτε πρόκειται για προσωπικές, οικογενειακές σχέσεις ή σχέσεις οικειότητας».
Υπόθεση Πελικό στην Βραζιλία
Αυτός ο τρόπος δράσης θυμίζει το μαρτύριο που υπέστη η Ζιζέλ Πελικό, η Γαλλίδα την οποία νάρκωνε με αγχολυτικά για μία δεκαετία ο σύζυγός της, κατόπιν την βίαζε εκείνος και δεκάδες άνδρες, τους οποίους στρατολογούσε στο διαδίκτυο.
«Οι γυναίκες, που βρίσκονταν υπό την επήρεια ηρεμιστικών, δεν είχαν σε γενικές γραμμές επίγνωση των κακοποιήσεων και δεν θυμόντουσαν τίποτα στη συνέχεια», υπογράμμισε η αστυνομική πηγή, απαντώντας σε ερωτήματα σχετικά με την επιχείρηση που διεξήχθη στην Βραζιλία, χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό των θυμάτων.
Η έρευνα αφορά «εγκλήματα βιασμού εναντίον ενός ανθρώπου σε ευάλωτη θέση και προβολή σκηνών βιασμού», σύμφωνα με την αστυνομία.
Πέραν των τριών συλλήψεων, η αστυνομία διεξήγαγε επτά εφόδους σε πέντε πολιτείες της Βραζιλίας, μεταξύ άλλων στο Σάο Πάολο. Οι πράκτορες κατέσχεσαν «ηλεκτρονικούς εξοπλισμούς, μέσα αποθήκευσης δεδομένων, κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές και άλλα υλικά που πιθανόν συνδέονται με εγκληματικές δραστηριότητες».
Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Αστυνομία, επτά Βραζιλιάνοι πολίτες βαρύνονται με υποψίες ότι συμμετέχουν σε αυτά τα δίκτυα.
- Τεχνητή Νοημοσύνη: Πώς η εμμονή των αφεντικών με το ChatGPT οδηγεί σε παράκρουση τους υπαλλήλους
- Σπουδαίο επίτευγμα από τον Παπανικολάου: Έφτασε τις 800 συμμετοχές με τον Ολυμπιακό!
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [19.04 – 25.04.2026]
- Πέταξαν σορούς 50 βρεφών και 6 ενηλίκων σε νεκροταφείο στο Τρινιντάντ και Τομπάγκο
- Λιοσίων: Ταυτοποιήθηκε ο οδηγός της μηχανής που παρέσυρε και εγκατέλειψε την 16χρονη – Θέμα ωρών η σύλληψή του
- Έτοιμος να προπονήσει τον Μέσι ο Αλμέιδα – Σενάριο για την Ίντερ Μαϊάμι







