Πολιτική Προστασία: Σύσκεψη αύριο στα Μέγαρα για την καταγραφή ζημιών από τις πλημμύρες στη Δυτική Αττική
Σήμερα οριστικοποιήθηκαν τα επιχειρησιακά κλιμάκια, τα οποία, από αύριο, θα αναπτυχθούν όχι μόνο στη Δυτική Αττική αλλά και σε όλες τις πληγείσες περιοχές προκειμένου να ξεκινήσουν οι αυτοψίες.
Σύσκεψη στο Δημαρχείο Μεγαρέων με τη συμμετοχή του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Κώστα Κατσαφάδου θα πραγματοποιηθεί στις 10:30 το πρωί του Σαββάτου μετά την κακοκαιρία Byron που έπληξε τη Δυτική Αττική.
Στη σύσκεψη θα παρευρεθούν ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Παναγιώτης Μαργέτης, ο Δήμαρχος Ελευσίνας κ. Γιώργος Γεωργόπουλος, ο Δήμαρχος Μάνδρας κ. Αρμόδιος Δρίκος και η Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής κα Αθανασία Παπασπύρου.
Στόχος η επιτάχυνση των αποζημιώσεων
Στόχος της σύσκεψης είναι ο άμεσος συντονισμός για την πλήρη καταγραφή των ζημιών και την επιτάχυνση της διαδικασίας αποζημίωσης των πληγέντων από το πρόσφατο κύμα κακοκαιρίας «BYRON».
Σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας η συζήτηση θα επικεντρωθεί στον επιχειρησιακό προγραμματισμό και την υλοποίηση των αυτοψιών στις πληγείσες περιοχές, καθώς και στη διαδικασία πλήρους και τεκμηριωμένης καταγραφής των ζημιών σύμφωνα με τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα.
Παράλληλα, θα εξεταστούν τα στάδια εφαρμογής και οι αρμόδιες υπηρεσίες που εμπλέκονται στη διαδικασία αποζημίωσης των πολιτών και των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί.
Όπως επισημαίνεται οι εκπρόσωποι των Δήμων και της Περιφέρειας βρίσκονται ήδη σε στενή και συνεχή συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής (ΓΓΑΦΚΚΑ).
Τα επιχειρησιακά κλιμάκια
Νωρίς το απόγευμα σήμερα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Κώστα Κατσαφάδο, με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής κ. Πέτρου Καμπούρη και του Γενικού Διευθυντή της ΓΔΑΕΦΚ κ. Γιάννη Παυλή.
Κατά τη σύσκεψη οριστικοποιήθηκαν τα επιχειρησιακά κλιμάκια, τα οποία, από αύριο, θα αναπτυχθούν όχι μόνο στη Δυτική Αττική αλλά και σε όλες τις πληγείσες περιοχές προκειμένου να ξεκινήσουν οι αυτοψίες.
Υπογραμμίζεται ότι τα κλιμάκια της ΓΔΑΕΦΚ διενεργούν αυτοψίες κατόπιν υπόδειξης των εκάστοτε Δημοτικών Αρχών, διασφαλίζοντας στοχευμένη, ακριβή και αποτελεσματική διαδικασία ελέγχου και καταγραφής.
- Πεύκη: Εξουδετερώθηκε η οβίδα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που βρήκε παρέα παιδιών
- Το δουλεμπόριο Αφρικανών το πιο βαρύ έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, λέει ο ΟΗΕ – Αντιδράσεις ΗΠΑ και Ευρωπαίων
- Έλενα Παπαρίζου: Η λαμπερή εμφάνιση, μετά την περιπέτεια με την υγεία της
- Μετά τον Μέσι, ο… Γκριεζμάν: Έγινε ο δεύτερος πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στο MLS
- Αυτοί που θέλουν να φέρουν την αλλαγή πρέπει να δείξουν ότι μπορούν να αλλάζουν και οι ίδιοι
- Πάσχα: Πότε ξεκινά το εορταστικό ωράριο στα καταστήματα
- «Καρφιά» από τη σύζυγο του Χολμς μετά την αποχώρηση από τον Παναθηναϊκό: «Σεβαστείτε το όνομα του…» (pic)
- Μυστήριο με διαγραμμένα βίντεο του Λευκού Οίκου στο X – «Θα εκτοξευθεί σύντομα, σωστά;»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 26.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/dreokt-oCd0woIR6Ww-unsplash-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442