Νέα ήττα για τη Λίβερπουλ (0-3), έχασαν στο «Έμιρεϊτς» Τζίμας και Κωστούλας (2-0)
Ο αγωνιστικός κατήφορος της Λίβερπουλ συνεχίζεται, αφού οι «ρεντς» διασύρθηκαν (0-3) στο Λιγκ Καπ από την Κρίσταλ Πάλας. Ήττα 2-0 από την Άρσεναλ και για την «ελληνική» Μπράιτον, με τους Τζίμα και Κωστούλα να παίζουν βασικοί - Προκρίθηκαν Τσέλσι (3-4) και Σίτι (1-3).
Παρά την πολύ καλή παρουσία των βασικών Τζίμα και Κωστούλα (ο πρώτος αγωνίστηκε 90 λεπτά, ο δεύτερος 45), η Άρσεναλ επέβαλε την ισχύ της κόντρα στην Μπράιτον (2-0) και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του League Cup Αγγλίας.
Μόλις στο 8′ ο Τζίμας άνοιξε υπέροχα την μπάλα στον Τζεορτζίνιο αλλά ο Κέπα τού είπε «όχι» στο τετ α τετ και ένα λεπτό μετά οι ρόλοι αντιστράφηκαν. Ο Γάλλος βρήκε τον 19χρονο Έλληνα αλλά αυτός αστόχησε από πλεονεκτική θέση. Στο 26′ απείλησε και ο Κωστούλας αλλά το τελείωμά του έφυγε εκτός εστίας, ενώ στο 39′ του Τζίμα απέκρουσε σωτήρια ο Μοσκέρα. Ο Νουανέρι στο 57′ και ο Σάκα στο 76′ διαμόρφωσαν το 2-0 των γηπεδούχων.
Κρίσταλ Πάλας, ο… εφιάλτης της Λίβερπουλ
Πρώτα στο Community Shield, μετά με το… buzzer beater στην Premier League και τώρα στο League Cup! Όπου βλέπει Λίβερπουλ φέτος… αφηνιάζει η Κρίσταλ Πάλας, η οποία πέρασε εύκολα με 3-0 από το Άνφιλντ και πέρασε στους «8» της διοργάνωσης. Στο 41′ και στο 45′ ο Σαρ άνοιξε τον δρόμο προς τη νίκη, για να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα ο Πίνο στο τέλος. Με δέκα ολοκλήρωσαν το ματς οι «Reds» μετά την αποβολή του Νάλο στο 80′.
Η Τσέλσι πήρε το θρίλερ, επικρατώντας με το εντυπωσιακό 4-3 της Γουλβς εκτός έδρας, ενώ την πρόκριση κατέκτησε και η Μάντσεστερ Σίτι, πιο εύκολα όμως καθώς νίκησε με 3-1 τη Σουόνσι.
Η Νιούκαστλ με τα γκολ των Σαρ (24′) και Βολτεμάντε (50′) απέκλεισε με σκορ 2-0 την Τότεναμ από τη συνέχεια της διοργάνωσης.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Και μαθηματικά στα πλέι οφ του Europa League ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός, με τον δικέφαλο να ελπίζει ακόμη και για την 8άδα. Βαθμολογία, αποτελέσματα της League Phase μετά την 7η αγωνιστική και το πρόγραμμα της 8ης.
Με ωραίο γκολ του Ανάς Ζαρουρί ο ανώτερος Παναθηναϊκός έφερε ισοπαλία 1-1 με τη Φερεντσβάρος και πέρασε μαθηματικά στην ενδιάμεση φάση. O Γιουσούφ το 1-0, δεν παίζει με Ρόμα ο Σβιντέρσκι.