Παρέμβαση Τσίπρα: Η Ελλάδα να αναγνωρίσει άμεσα παλαιστινιακό κράτος – Δεν μας αξίζει τέτοια ντροπή
«Η χώρα μας πρέπει να αναγνωρίσει άμεσα το παλαιστινιακό κράτος και να στηρίξει την επιβολή κυρώσεων στην κυβέρνηση Νετανιάχου» τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας σε παρέμβασή του
Την ώρα που αυξάνονται μέρα με τη μέρα οι χώρες που έχουν προχωρήσει σε αναγνώριση του Κράτους της Παλαιστίνης, ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με παρέμβασή του επιτίθεται στην κυβέρνηση σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «με ευθύνη της κυβέρνησης, παρότι η χώρα μας είναι μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, όχι μόνο αρνείται να συμμετάσχει σε αυτήν την συντονισμένη αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους, αλλά επιπλέον στέκεται με τις χώρες που μπλοκάρουν την επιβολή ευρωπαϊκών κυρώσεων στην Κυβέρνηση Νετανιάχου».
«Από την Κυριακή που μας πέρασε μια σειρά ευρωπαϊκών και άλλων δυτικών κρατών έχουν προχωρήσει σε αναγνώριση του Κράτους της Παλαιστίνης: Το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Καναδάς, η Αυστραλία, η Γαλλία και η Πορτογαλία.
Το ίδιο έχουν ανακοινώσει ότι θα πράξουν και άλλα ευρωπαϊκά κράτη όπως η Μάλτα και το Λουξεμβούργο. Είχε προηγηθεί το πρώτο κύμα αναγνώρισης πριν από μερικούς μήνες, με την Ιρλανδία, την Ισπανία, τη Νορβηγία και τη Σλοβενία» τονίζει σε ανάρτησή του ο Αλέξης Τσίπρας για να προσθέσει.
«Συνολικά πάνω από 140 κράτη μέλη του ΟΗΕ έχουν αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης. Η Ελλάδα όμως επιμένει να ανήκει στη μειοψηφία των χωρών. Στη λάθος πλευρά της ιστορίας και του παγκόσμιου χάρτη».
Σε άλλο σημείο υποστηρίζει ότι «με ευθύνη της κυβέρνησης, παρότι η χώρα μας είναι μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, όχι μόνο αρνείται να συμμετάσχει σε αυτήν την συντονισμένη αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους, αλλά επιπλέον στέκεται με τις χώρες που μπλοκάρουν την επιβολή ευρωπαϊκών κυρώσεων στην Κυβέρνηση Νετανιάχου».
«Δεν μας αξίζει τέτοια ντροπή»
Ο πρώην πρωθυπουργός ανεβάζουν τους τόνους λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν μας αξίζει μια τέτοια ντροπή. Δεν αξίζει στην ιστορία μας και στους αγώνες του λαού μας που έχουν κάνει την Ελλάδα συνώνυμο της ελευθερίας και της δικαιοσύνης.
Η χώρα μας πρέπει να αναγνωρίσει άμεσα το παλαιστινιακό κράτος και να στηρίξει την επιβολή κυρώσεων στην κυβέρνηση Νετανιάχου».
Πρέπει να σταθεί με τους Παλαιστίνιους και Ισραηλινούς που αγωνίζονται καθημερινά με κίνδυνο της ζωής τους, για ειρήνη, τερματισμό της ανθρωπιστικής καταστροφής και λιμοκτονίας στη Γάζα, επιστροφή των ομήρων και λύση δύο κρατών στη βάση των Αποφάσεων του ΟΗΕ.
- Κάποιοι ξεχνάνε τι ήταν το ΠΑΣΟΚ και γιατί μπόρεσε να αλλάξει τη χώρα
- Αϊζέα Κάνααν σχολίασε τον Παναθηναϊκό
- Πώς η Ευρώπη κατάφερε να κάνει τα περισσότερα ύδατα κολύμβησης της «εξαιρετικά»
- Το καλοκαίρι ξεκινά από το ταξίδι: Η Κρήτη σε καλεί και η ANEK LINES σε βάζει… εν πλω σε mood διακοπών
- Λεπέν και Φάρατζ: Βαθιά μέσα σε σκάνδαλα διαφθοράς, προσπαθούν να σωθούν επικαλούμενοι «κυνήγι μαγισσών»
- Ο «Αρσέν Λουπέν» γυρίζει την Αττική
- Ασπρόπυργος: Βίντεο ντοκουμέντο με τον εγκαυματία να βγαίνει από την επιχείρηση – «Εγώ άναψα ένα τσιγάρο»
- Αρκάς: Η καλημέρα της Παρασκευής
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442