«Πράσινο φως» από Τραμπ για τη συγχώνευση Union Pacific και Norfolk Southern
Ο διευθύνων σύμβουλος της Union Pacific συναντήθηκε με τον Ντοναλντ Τραμπ σχετικά με το σχέδιο εξαγορας της Norfolk, αξίας 85 δισ. δολαρίων
Η διοίκηση Τραμπ θεωρεί ότι η συγχώνευση της Union Pacific με την Norfolk Southern Corp, των δυο μεγάλων σιδηροδρομικών εταιρειών των ΗΠΑ, «είναι απολύτως επωφελής για τη χώρα», σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Union Pacific Corp Τζιμ Βένα.
Ο CEO της Union Pacific Corp , συναντήθηκε με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ στο Οβάλ Γραφείο για να συζητήσουν την προτεινόμενη εξαγορά της Norfolk Southern Corp , αξίας 85 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία την Παρασκευή, καθώς επιδιώκει την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών για τη μεγαλύτερη συγχώνευση σιδηροδρόμων στις ΗΠΑ εδώ και δεκαετίες.
Η ανακοίνωση τον Ιούλιο της συγχώνευσης μεταξύ των δύο από τους τέσσερις μεγαλύτερους σιδηροδρομικούς φορείς των ΗΠΑ εξέπληξε την ήδη εξαιρετικά συγκεντρωμένη αγορά. Μια τέτοια πρόταση θα ήταν αδιανόητη υπό την κυβέρνηση Μπάιντεν, η οποία είχε μια επιθετική αντιμονοπωλιακή πολιτική, σημειώνει το Reuters.

Η υποστήριξη του Τραμπ θα μπορούσε να επιταχύνει τη μακρά διαδικασία εξέτασης, σε μια συμφωνία που αντιμετωπίζει αντίσταση από τους ανταγωνιστές και αντίδραση από τους μεταφορείς που ανησυχούν για τη μείωση του ανταγωνισμού.
Αναμόρφωση του κλάδου μεταφορών
Η συμφωνία, εάν εγκριθεί, θα μπορούσε να αναδιαμορφώσει τον κλάδο των σιδηροδρομικών μεταφορών εμπορευμάτων στις ΗΠΑ, δημιουργώντας το πρώτο δίκτυο μονής γραμμής από ακτή σε ακτή, εξορθολογίζοντας τις λειτουργίες και εξαλείφοντας τις καθυστερήσεις ανταλλαγής σε βασικούς κόμβους όπως το Σικάγο.
Στη συνάντηση στο Λευκό Οίκο, ο Τραμπ και ο Βένα συζήτησαν «πώς η δημιουργία ενός αμερικανικού διηπειρωτικου σιδηροδρόμου αποτελεί νίκη για τον ανταγωνισμό, τους καταναλωτές και τους συνδικαλισμένους εργαζομένους των ΗΠΑ, των οποίων οι θέσεις εργασίας θα προστατευθούν όταν εγκριθεί η συγχώνευση», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση.
Πηγή: ΟΤ
- Τα υπογκρούπ για ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό σε Europa και Conference League
- Πώς έγιναν δισεκατομμυριούχοι οι 40άρηδες της Κίνας;
- Λέρος: Νεκρός 80χρονος σε τροχαίο – Σοβαρά τραυματισμένη η σύζυγός του
- Ο Ρόδρι πήρε από τον Ινφαντίνο τα πρώτα δαχτυλίδια για την κατάκτηση του Μουντιάλ (pics)
- Πάνω από 400 ουκρανικά drones εξαπολύθηκαν εναντίον της Μόσχας κατά τη διάρκεια της νύχτας
- Πώς η ζέστη επηρεάζει τη γάτα σας και οι τρόποι για να την προστατεύσετε
- Τραγωδία στην Ισπανία μετά το Μουντιάλ: 13χρονος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών!
- Ισπανία: Έκαναν διακοπές σε ξενοδοχείο και έφυγαν χωρίς να πληρώσουν – Η σύλληψη της μητέρας [βίντεο]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)







































![Ισπανία: Έκαναν διακοπές σε ξενοδοχείο και έφυγαν χωρίς να πληρώσουν – Η σύλληψη της μητέρας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-308-315x220.jpg)





































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442