Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Αϊτή: Πάνω από 30.000 Αϊτινούς απελαύνει κάθε μήνα η Δομινικανή Δημοκρατία

Αϊτή: Πάνω από 30.000 Αϊτινούς απελαύνει κάθε μήνα η Δομινικανή Δημοκρατία

Εκστρατεία εναντίον της παράνομης εισόδου στη χώρα του μεταναστών από την Αϊτή ανήγγειλε ο πρόεδρος της Δομινικανής Δημοκρατίας, οι αρχές της οποίας απελαύνουν πάνω από 30.000 Αϊτινούς κάθε μήνα.

Οι αρχές της Δομινικανής Δημοκρατίας ανακοίνωσαν χθες Τρίτη ότι το τρέχον διάστημα απελαύνουν πάνω από 30.000 Αϊτινούς κάθε μήνα, μετά την περαιτέρω σκλήρυνση της πολιτικής έναντι της παράτυπης μετανάστευσης τον Οκτώβριο του 2024 (στη φωτογραφία από το Χ, @leadersmena, επάνω, Αϊτινοί στη Δομινικανή Δημοκρατία προς απέλαση).

Ο πρόεδρος της χώρας Λουίς Αμπιναδέρ είχε αναγγείλει τότε εκστρατεία εναντίον της παράνομης εισόδου Αϊτινών στη χώρα του.

Γίνονται έρευνες ακόμη και σε μαιευτήρια για τον εντοπισμό και τη σύλληψη εγκύων, ετοιμόγεννων ή λεχώνων

Εκτοτε πολλαπλασιάστηκαν οι έφοδοι, οι απελάσεις, ανεστάλησαν οι χορηγήσεις θεωρήσεων διαβατηρίων και αυξήθηκε η παρουσία του στρατού στα σύνορα των δυο κρατών που μοιράζονται τη νήσο Εσπανιόλα, όπου υψώνεται τείχος.

Η γενική διεύθυνση μετανάστευσης (DGM) «διατηρεί τον μέσο όρο των 30.000 επαναπροωθήσεων τον μήνα», ανέφερε η υπηρεσία σε ανακοίνωσή της.

Τον Ιούλιο απελάθηκαν 31.462 μετανάστες στην Αϊτή, τη φτωχότερη χώρα του δυτικού ημισφαιρίου, αντιμέτωπη με πολυετή και πολυδιάστατη κρίση και κλιμάκωση της βίας συμμοριών που τη λυμαίνονται.

Εφοδοι και απελάσεις

«Απευθύνουμε σύσταση στους μετανάστες που βρίσκονται παράτυπα στη Δομινικανή Δημοκρατία να επιστρέψουν οικειοθελώς στη χώρα τους», δήλωσε ο διευθυντής της DGM, ο Λουίς Λι Βαγιέστερ.

Οι έφοδοι και οι απελάσεις «θα πολλαπλασιαστούν» από πλευράς των δομινικανών αρχών, προειδοποίησε ακόμη, καθώς γίνονται πλέον έρευνες ακόμη και σε μαιευτήρια για τον εντοπισμό και τη σύλληψη εγκύων, ετοιμόγεννων ή λεχώνων χωρίς χαρτιά.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2025
Απόρρητο