Μετά την ανακοίνωση, οι κιτρινόμαυροι δημοσίευσαν στα social media τις πρώτες φωτογραφίες του Σέρβου με τη φανέλα της ομάδας, χαρακτηρίζοντάς τον «έτοιμο να παλέψει» και «γεννημένο να σκοράρει».
Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι ο Γιόβιτς θα φοράει την ερχόμενη σεζόν το νούμερο «9», που προηγουμένως ανήκε στον Έρικ Λαμέλα.
Η ΑΕΚ δημοσίευσε και βίντεο με τη στιγμή που ο νέος της επιθετικός υπογράφει το συμβόλαιό του και κάνει τα πρώτα του βήματα στα αποδυτήρια και τον αγωνιστικό χώρο της «OPAP Arena».
H ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την απόκτηση του διεθνούς Σέρβου επιθετικού Λούκα Γιόβιτς, ο οποίος την τελευταία διετία αγωνιζόταν στη Μίλαν.
Ο Λούκα Γιόβιτς γεννήθηκε στις 23 Δεκεμβρίου του 1997. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στον Ερυθρό Αστέρα, από τον οποίον μεταπήδησε στη Μπενφίκα το 2016.
Ένα χρόνο μετά βρέθηκε στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης, στην οποία αγωνίστηκε για δύο χρόνια, σημειώνοντας 36 γκολ σε 75 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις. Ήταν μέλος της ομάδας που κατέκτησε το Κύπελλο Γερμανίας 2018-19 και την ίδια σεζόν εκλέχθηκε από τους ποδοσφαιριστές της Bundesliga ως ο καλύτερος σέντερ φορ του πρωταθλήματος, ενώ ψηφίστηκε στην ενδεκάδα της χρονιάς στο πρωτάθλημα της Γερμανίας, αλλά και στο Europa League.
Τα επιτεύγματά του προκάλεσαν το ενδιαφέρον της Ρεάλ Μαδρίτης που δαπάνησε 60 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει! Με τον μεγάλο ισπανικό σύλλογο είχε συμμετοχή στην κατάκτηση των τίτλων της La Liga το 2019-20 και 2021-22 και στην κατάκτηση του Champions League 2021-22. Είχε μεσολαβήσει ο δανεισμός του στην Άιντραχτ στο δεύτερο μισό της σεζόν 2020-21.
Τη σεζόν 2022-23 ο Λούκα Γιόβιτς αγωνίστηκε στη Φιορεντίνα και πέτυχε 13 γκολ σε 50 επίσημα ματς. Ακολούθησε η διετία 2023-25 στη Μίλαν, με την οποία είχε 47 συμμετοχές και 13 γκολ, ενώ αναδείχθηκε MVP του μήνα για τους «ροσονέρι» τον περασμένο Απρίλιο.
Το νέο απόκτημα της ΑΕΚ είναι εν ενεργεία διεθνής με την Εθνική Σερβίας, στην οποία έχει 45 ματς και 11 γκολ και έχει συμμετάσχει μαζί της στα Παγκόσμια Κύπελλα του 2018 και του 2022 και στο Euro 2024, όπου πέτυχε ένα γκολ.
Λούκα, καλώς ήρθες στην Οικογένεια της ΑΕΚ. Σου ευχόμαστε υγεία και επιτυχίες με την ομαδάρα Μας!
Η υπερβολική χρήση των smartphones συνδέεται με σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλος, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στη διαχείριση των συναισθημάτων
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.
Η 38η και τελευταία αγωνιστική της Euroleague ξεκαθάρισε την κατάσταση της εξάδας, με τις ομάδες που απομένουν για τα play in να έχουν μπροστά τους -πέρα από τα play off- και μια αρνητική παράδοση…
Ο Ολυμπιακός κατέλαβε την 1η θέση στην κανονική περίοδο της Euroleague και Παναθηναϊκός την 7η. Δείτε πως μπορούν να «πέσουν» μαζί οι δύο «αιώνιοι» στα πλέι οφ της διοργάνωσης.