Η Μπαρτσελόνα ανοίγει το Καμπ Νου με 30.000 φιλάθλους κόντρα στη Βαλένθια
Η Μπαρτσελόνα και το Δημοτικό Συμβούλιο της Βαρκελώνης έχουν συμφωνήσει σε προσωρινή άδεια που ονομάζεται Φάση 1α
Σε συμφωνία με τον Δήμο της Βαρκελώνης φαίνεται να καταλήγει η Μπαρτσελόνα για την, έστω, «κολοβή» λειτουργία του Καμπ Νου. Σύμφωνα με την Marca η Μπαρτσελόνα επιστρέφει στο γήπεδό της με χωρητικότητα (αρχικά) 30.000 θεατών εναντίον της Βαλένθια, ένα ματς που έχει προγραμματιστεί για τις 14 Σεπτεμβρίου.
Η Μπαρτσελόνα έχει συμφωνήσει με το Δημοτικό Συμβούλιο της Βαρκελώνης για μια τροποποιημένη άδεια, που αναφέρεται ως Φάση 1α. Αν συμβεί αυτό οι κερκίδες θα ανοίγουν σταδιακά, αυξάνοντας ενδεχομένως τη χωρητικότητα στις 45.000 τον Οκτώβριο, πριν φτάσει στο δυναμικό των 62.000 θέσεων μόλις ολοκληρωθούν οι ανακαινίσεις μέχρι το τέλος του έτους.
Το Καμπ Νόου είναι εκτός λειτουργίας από τον Μάιο του 2023 λόγω της συνεχιζόμενης ανακαίνισης ύψους 1,5 δισεκατομμυρίου ευρώ. Οι ιθύνοντες της Μπαρτσελόνα είχαν την ελπίδα να διοργανώσουν το Τρόπαιο Ζοάν Γκαμπέρ τον Αύγουστο στην έδρα της ομάδας, όμως τα πράγματα δεν πήγαν με βάση το χρονοδιάγραμμα και αναγκάστηκαν να αλλάξουν πλάνο.
Το σχέδιο ναυάγησε λόγω καθυστερήσεων στις άδειες και το τρόπαιο μεταφέρθηκε στο μικρότερο στάδιο Γιόχαν Κρόιφ. Το χρονοδιάγραμμα πήγε πολύ πίσω.
Η Μπαρτσελόνα πρέπει ακόμη να λάβει άδεια μερικής χρήσης, τελικές εγκρίσεις ασφαλείας από την Πολιτική Προστασία και την Πυροσβεστική, καθώς και άδεια από τη La Liga, την UEFA και την ECA πριν φιλοξενήσει επίσημους αγώνες στο Καμπ Νου.
Εάν όλες οι επιθεωρήσεις προχωρήσουν ομαλά, ο αγώνας με τη Βαλένθια στις 14 Σεπτεμβρίου θα μπορούσε να σηματοδοτήσει την πρώτη εμφάνιση της Μπαρτσελόνα στη La Liga εντός του ανακαινισμένου σταδίου, αν και με περιορισμένη χωρητικότητα.
Το πλήρες έργο ανακαίνισης, συμπεριλαμβανομένης της ολοκλήρωσης της βόρειας κερκίδας και της αναδιπλούμενης οροφής, αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι του 2026. Όταν το νέο Καμπ Νου ολοκληρωθεί θα μπορεί να φιλοξενήσει 105.000 θεατές και θα είναι το μεγαλύτερο γήπεδο στην Ευρώπη. Το χρονοδιάγραμμα που υπάρχει αναφέρει πως το γήπεδο αναμένεται να είναι έτοιμο και στην τελική του μορφή, στο ξεκίνημα της σεζόν 2026-2027.
- Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης 2-0: Κατέκτησε το 29ο πρωτάθλημα στην ιστορία της η «Μπάρτσα»!
- Μίλαν-Αταλάντα 2-3: «Κραχ» των γηπεδούχων και κίνδυνος να χάσει το Champions League
- Όλα τα γκολ της αγωνιστικής σε πλέι οφ και πλέι άουτ της Super League (vids)
- Πλήρες ροτέισον από τον Μαρτίνεθ, στην ήττα της Βαλένθια από τη Μπασκόνια, πριν τον «τελικό» με Παναθηναϊκό
- Ο «δρόμος» της ΑΕΚ στο Champions League – Πότε είναι οι αγώνες
- Τραυματίστηκε o Καρέτσας και αποχώρησε με δάκρυα στα μάτια (vid)
- Πότε θα γίνει η απονομή του πρωταθλήματος στην ΑΕΚ
- Ο Μαρτίνεθ επιβεβαίωσε ότι είναι ξεπεσμένος ελίτ και ότι ο Λανουά είναι ακατάλληλος αρχιδιαιτητής (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 11.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/francisco-moreno-U8kQFsu9vzw-unsplash-315x220.jpg)



































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442