Ελληνίδα κατέκτησε παγκόσμιο διαγωνισμό της Microsoft – Υποδοχή με μουσικές στο αεροδρόμιο
Η Ελένη Καρακασίδου βρέθηκε στην πρώτη θέση στην κατηγορία Power Point και η Κυριακή Πέτσα στη δεύτερη στην κατηγορία Word
Δύο 17χρονες Ελληνίδες βρέθηκαν στην κορυφή του κόσμου σε διαγωνισμό της Microsoft που πραγματοποιήθηκε στη Φλόριντα των ΗΠΑ.
Πρόκειται για την Ελένη Καρακασίδου, 17 ετών, μαθήτρια της Β’ τάξης Λυκείου από την Καλαμαριά, στη Θεσσαλονίκη, και την Κυριακή Πέτσα, μαθήτρια της Β’ τάξης Λυκείου από την Πετρούπολη, στην Αττική.
Τα δύο νέα κορίτσια είναι παγκόσμιες πρωταθλήτριες της Microsoft Office Specialist στην κατηγορία Power Point και Word αντίστοιχα. Η Ελένη Καρακασίδου κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία όπου διαγωνίστηκε και η Κυριακή Πέτσα το ασημένιο.
Όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του διεθνούς διαγωνισμού και τα δυο κορίτσια πανηγύρισαν την μεγάλη τους νίκη. Είναι η πρώτη φορά που δυο Ελληνίδες μαθήτριες, και μάλιστα «ψηφιακές» συμμαθήτριες, καταλαμβάνουν τις δυο πρώτες θέσεις του παγκόσμιου διαγωνισμού.

Οι δύο διαγωνιζόμενες
Οι δυο παγκόσμιες πρωταθλήτριες ταξίδεψαν μαζί στις ΗΠΑ, συνοδευόμενες από την καθηγήτρια Γεωργία Μαρουσιάδου, η οποία προετοίμασε και την Κυριακή Πέτσα, ενώ την χρυσή παγκόσμια πρωταθλήτρια προετοίμασε ο καθηγητής Παναγιώτης Ασλανίδης.
Αρχικά, τα δυο κορίτσια, κέρδισαν τον προκαταρκτικό διαγωνισμό που είχε διεξαχθεί στην Αθήνα, την Άνοιξη. Σημειώνεται πως οι δυο μαθήτριες λυκείου, αν και τις χωρίζουν 500 χιλιόμετρα, έγιναν πολύ καλές φίλες, όταν γνωρίστηκαν πριν από τρία χρόνια μέσα από τις ψηφιακές αίθουσες του Zoom, στις τάξεις υποτροφιών της σχολής εκμάθησης υπολογιστών ExpertIN με έδρα την Καβάλα.
Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Microsoft Office Specialist είναι ένας διεθνής διαγωνισμός που διεξάγεται για 24η συνεχή χρονιά στις ΗΠΑ και αξιολογεί τις δεξιότητες των μαθητών σε εφαρμογές όπως το Word, το Excel και το PowerPoint. Δυνατότητα συμμετοχής έχουν άτομα ηλικίας 13 έως 22 ετών από 140 χώρες του κόσμου.
Υποδοχή για την Καρακασίδου στο αεροδρόμιο Μακεδονία
Παράλληλα, φτάνοντας αεροδρόμιο Μακεδονία, στη Θεσσαλονίκη, η Ελένη Καρακασίδου, την υποδέχθηκαν με συγκίνηση και περηφάνια, με λύρες και νταούλια, η οικογένειά της, οι φίλοι της, οι συμμαθήτριες και οι συμμαθητές της, αλλά και αντιπροσωπεία του δήμου Καλαμαριάς
«Η υποδοχή ήταν θερμή, όπως αρμόζει σε μια μαθήτρια που τίμησε τον τόπο μας και απέδειξε ότι οι νέοι της Καλαμαριάς μπορούν να κατακτήσουν την κορυφή του κόσμου», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου Καλαμαριάς.

Στιγμιότυπο από την υποδοχή
Τον δήμο Καλαμαριάς εκπροσώπησαν η αντιδήμαρχος Θεοδώρα Κιφωνίδου και ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Σεϊτανίδης, οι οποίοι συνεχάρησαν την Ελένη για τη «χρυσή» διάκριση και της μετέφεραν τα θερμά συγχαρητήρια της δημάρχου Χρύσας Αράπογλου και της κοινωνίας της Καλαμαριάς.
- Η εξέγερση στο Λβιβ της Ουκρανίας εναντίον των στρατολογητών
- Ισπανία: Στους 12 οι νεκροί από τη δασική πυρκαγιά στην Αλμερία
- Βενεζουέλα: Νέος βαρύτερος απολογισμός για τα θύματα του διπλού φονικού σεισμού
- Ιράν: Ενταφιάστηκε ο Αλί Χαμενεΐ απουσία του γιου και διαδόχου του Μοτζταμπά
- Ισπανία: 6 νεκροί σε δασική πυρκαγιά στην Αλμερία – Ορισμένοι βρέθηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους
- Η κυβέρνηση Τραμπ χαλαρώνει τους κανόνες για τις εκπομπές ρύπων από βαριά φορτηγά
- Τσεχία: Πυρκαγιά καταστρέφει 70.000 ζευγάρια παπούτσια της εμβληματικής υποδηματοποιίας Bata
- Τι είπε ο Εμπαπέ για την κατάστασή του και για την πρόκριση της Γαλλίας: «Είμαι εδώ για να κερδίσω»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442