Ο Παναθηναϊκός μπορεί να ανήκει στην Ελλάδα, αλλά… μόνο ελληνικός δεν είναι! Με 19 διαφορετικές εθνικότητες στο φετινό του ρόστερ, οι «πράσινοι» είναι η πιο πολυεθνική ομάδα της δεύτερης προκριματικής φάσης του Champions League 2025-26, ξεπερνώντας ακόμη και την Λουντογκόρετς που καταγράφει 18.
Από την εστία μέχρι την επίθεση, ο Παναθηναϊκός συνθέτει ένα ψηφιδωτό από παίκτες με καταγωγή από τέσσερις ηπείρους. Στο τέρμα βρίσκονται ο Πολωνός Ντραγκόφσκι, ο Γάλλος Λαφόν και ο Ρώσος Λοντίγκιν. Η άμυνα «μιλά» σερβικά (Μλαντένοβιτς), ισλανδικά (Ίνγκασον), κροατικά (Γέντβαϊ), αλγερινά (Τούμπα), γερμανικά (Μαξ), αμερικανικά (Πάλμερ-Μπράουν) και αλβανικά (Φικάι).
Στο κέντρο ο συνδυασμός συνεχίζεται με τον Σλοβένο Τσέριν, τον Ισπανό Τσιριβέγια και τον Ολλανδό Βιλένα. Στην επίθεση προστίθενται ακόμη περισσότερες σημαίες: Ουρουγουάη (Πελίστρι), Βραζιλία (Τετέ), Αργεντινή (Μαντσίνι), Σουηδία (Γερεμέγεφ) και Πορτογαλία (Μιγκέλ Ταβάρες). Κάποιοι από αυτούς δεν υπολογίζονται, από τον Ρούι Βιτόρια, αλλά παραμένουν στο ρόστερ.
Στο πρώτο ματς με τους Ρέιντζερς (ήττα 2-0 στη Γλασκώβη), ο Ρουί Βιτόρια παρέταξε ενδεκάδα με παίκτες από 7 διαφορετικές χώρες, ενώ συνολικά 9 εθνικότητες εμφανίστηκαν στον αγωνιστικό χώρο.
Ο Παναθηναϊκός μπορεί να δίνει μάχη για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League, αλλά εκτός του αγωνιστικού, τονίζει τις εντυπώσεις ως σημείο διεθνούς πολυφωνίας στο ποδόσφαιρο. Aν προκριθεί αυτό θα ξεχαστεί. Αν όχι τότε θα μιλάμε για Πύργο της Βαβέλ…
Η Πάντερμπορν επικράτησε με 2-1 της Βόλφσμπουργκ στην παράταση, ανέβηκε στην Bundesliga και έριξε τη Βόλφσμπουργκ του Κωνσταντίνου Κουλιεράκη στην Bundesliga 2
Η απόλυτη στιγμή για τον Εβάν Φουρνιέ μετά την κατάκτηση της Ευρωλίγκας σε μια φωτογραφία που ανέβασε ο Γάλλος φόργουορντ από τους πανηγυρισμούς στον Πειραιά.
Ο Τσάβι Πασκουάλ αναμένεται να αποχωρήσει από τη Μπαρτσελόνα και σύμφωνα με ξένα ΜΜΕ εκτός από τη Ντουμπάι BC και τη Χάποελ Τελ Αβίβ, πρόταση στον Ισπανό τεχνικό έχει καταθέσει και ο Παναθηναϊκός.