GP Βελγίου: Πρώτος ο Πιάστρι με McLaren στο βροχερό Σπα
Μετά από περίπου 80 λεπτά προκειμένου να σταματήσει η βροχή, ο Όσκαρ Πιάστρι προσπέρασε θεαματικά τον Λάντο Νόρις και στη συνέχεια κυριάρχησε για 31 γύρους, κερδίζοντας έτσι την 6η φετινή του νίκη.
Την έκτη νίκη του στους 13 φετινούς αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1 πανηγύρισε στην βροχερή πίστα του Σπα ο Οσκαρ Πιάστρι. Ο Αυστραλός «πιλότος» της McLaren προσπέρασε στους πρώτους γύρους τον Βρετανό «ομόσταυλό» του, Λάντο Νόρις, και κράτησε την πρωτοπορία ως το τέλος, κερδίζοντας για πρώτη φορά στην καριέρα του το βελγικό Grand Prix.
Ο Πιάστρι προσπέρασε στους πρώτους γύρους τον Βρετανό «ομόσταυλό» του, Λάντο Νόρις, και κράτησε την πρωτοπορία ως το τέλος. Έτσι κέρδισε για πρώτη φορά στην καριέρα του το βελγικό Grand Prix αυξάνοντας παράλληλα στους 16 βαθμούς τη διαφορά από τον Νόρις που τερμάτισε δεύτερος.
Την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Σαρλ Λεκλέρκ με Ferrari, που άντεξε στην πίεση του Μαξ Φερστάπεν (Red Bull) στους πρώτους γύρους του αγώνα. Σημειώνεται ότι ο αγώνας ξεκίνησε με καθυστέρηση μεγαλύτερη της μίας ώρας, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, που είχε ως αποτέλεσμα να περιοριστεί στο ελάχιστο η ορατότητα στην πίστα.
Τα μονοθέσια ξεκίνησαν πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας, το οποίο αποχώρησε μετά από τέσσερις γύρους, με τον Πιάστρι να περνάει αμέσως μπροστά από τον Νόρις.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Ερχόμενος από τον πάγκο, ο Ταϊρίκ Τζόουνς κατάφερε να αλλάξει τον ρυθμό του αγώνα με τη Μακάμπι, προφέροντας παράλληλα και θέμα στους οπαδούς του Ολυμπιακού.
LIVE: Μπόντο/Γκλιμτ – Μάντσεστερ Σίτι. Παρακολουθήστε live στις 19:45 την αναμέτρηση Μπόντο/Γκλιμτ – Μάντσεστερ Σίτι για την 7η αγωνιστική της League Phase του Champions League.